Bank of America: Υπάρχει ρίσκο εάν δεν κάνει κυβέρνηση η ΝΔ

Κάνει λόγο για υψηλή αβεβαιότητα εάν πάμε σε νέες εκλογές, τον Αύγουστο

H Bank of America - Merrill Lynch

«Οι μακροοικονομικές μας παραδοχές αναδεικνύουν την κρίσιμη σπουδαιότητα της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων- κλειδιά», σημειώνει στο προοίμιο της ειδικής της Έκθεσης για την Ελλάδα και το τοπίο μετά τις 8 Ιουλίου, η Bank of America - Merrill Lynch. 

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, μετά την άνετη επικράτηση της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανάλογο αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές και το ερώτημα είναι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα χρειαστεί να σχηματίσει κάποιο συνασπισμό. 

«Μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η Ελλάδα μπορεί να απολαύσει πολιτική σταθερότητα, καθώς δεν υπάρχει άλλη εκλογική αναμέτρηση για τα επόμενα 4 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ρίσκο εφόσον η Ν.Δ. δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες εκλογές τον Αύγουστο και σε υψηλή αβεβαιότητα», αναφέρεται στην έκθεση.  

Η νέα κυβέρνηση θα έχει ένα «παράθυρο» ευκαιρίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια σειρά δύσκολων προκλήσεων:

1.    Η δημοσιονομική κατάσταση βρίσκεται εκτός τροχιάς

2.    ο τεράστιος όγκος των «κόκκινων» δανείων παραμένει ο αδύναμος κρίκος της Ελλάδας και το βασικό εμπόδιο για ταχεία ανάκαμψη

3.    οι καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

«Η ταχεία πρόοδος σε όλα αυτά τα πεδία, μετά τις εκλογές, θα είναι πολύ σημαντική, καθώς θα στείλει ένα πολύ ισχυρό σήμα "καθαρής" αποστασιοποίησης από το παρελθόν», σημειώνει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top