Επιχειρηματίες τουρισμού: Καταστροφή οι εκλογές το κατακαλόκαιρο!

Αλλά και φόβος ότι θα αυξηθεί η αποχή λόγω των διακοπών

Η απόφαση του Πρωθυπουργού για εκλογές στις 7 Ιουλίου προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στον χώρο του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, ενώ  ενδέχεται να οδηγήσει και σε μεγαλύτερη αποχή. 

«Είναι πραγματικά τραγικό! Είναι προγραμματισμένα όλα, έχουν κλείσει ξενοδοχεία, εισιτήρια, πραγματικά, τελειώνουν τα σχολεία , είναι το φουλ της σεζόν, Ιούλιος και Αύγουστος είναι αυτό που περιμένουμε να βγάλουμε τα σπασμένα» δηλώνει στο Star o  Mανώλης Σύρμας,  μέλος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης Σπετσών. 

Δεν είναι ο μόνος. Σαν  βόμβα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον εσωτερικό τουρισμό, βλέπουν εστιάτορες και ξενοδόχοι δημοφιλών τουριστικών προορισμών, τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Όπως λένε, οι κάλπες Ιούλιο μήνα, θ' αφήσουν πίσω τους ...συντρίμμια!

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης, μια εθνική εκλογική αναμέτρηση γίνεται...κατακαλόκαιρο , φέρνοντας τα πάνω κάτω στα μπάνια του λαού. Για να θυμηθούμε κάτι ανάλογο, πρέπει να γυρίσουμε 90 χρόνια πίσω, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος έστησε κάλπες στις 19 Αυγούστου του 1928.  Εθνικές εκλογές έγιναν  ξανά το  καλοκαίρι του 1985, του 1989 και του 2012, όμως ήταν ακόμα αρχές ή μέσα Ιουνίου. 

Μία στα… 100 χρόνια: Το «καυτό» σενάριο των (νέων) εκλογών τον Αύγουστο
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ:  " ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ... ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΧΗ"

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της MRB Δημήτρη Μαύρο, η 7η Ιουλίου, θα είναι και μια ημερομηνία.... ανοιχτή σε μεγαλύτερη αποχή
«Υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας οι ενδέχεται να αισθανθούν ότι δεν είναι συνθήκες αυτές να βγω εγώ έξω να πάω να ψηφίσω. Υπάρχουν νεότεροι άνθρωποι οι οποίοι έχουν τελειώσει τις εισαγωγικές και θα θέλουν να πάνω διακοπές διότι λένε “δεν αντέχω άλλο , έχω κουραστεί πάρα πολύ”. 

 " Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΨΑΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ...ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ"  

Όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ο κ. Μαύρος , το ρόλο της στην αποχή θα παίξει και η ..ανοιχτή ψαλίδα των ευρωεκλογών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:    

«Οι ψηφοφόροι της ΝΔ μπορεί να χαλαρώσουν και να πουν ότι ούτως η άλλως είναι τόσες πολλές μονάδες πάνω η ΝΔ σιγά μην κρέμεται στη δική μου ψήφο ή μπορεί να πουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν σώζεται με τίποτα , τι νόημα έχει να πάω να ψηφίσω εγώ». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top