Μείωση ΦΠΑ: Έπεσαν πραγματικά οι τιμές στα ράφια των super market;

Δείτε την έρευνα του Star για το πόσο κόστιζαν και κοστίζουν βασικά είδη

Από σήμερα ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Ωστόσο πολλοί είναι οι καταναλωτές που φοβούνται πως οι μειώσεις  είναι πλασματικές. To Star, στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων  με τη Μάρα Ζαχαρέα, έλεγξε  τις τιμές στα ράφια πριν και μετά την αλλαγή.  

Σούπερ μάρκετ: Τι θα αγοράζουμε φθηνότερα από σήμερα

Πολλοί καταναλωτές πάντως φοβούνται πως πέφτουν τελικά στην παγίδα  των ανατιμήσεων, καθώς, όπως  δηλώνουν στην κάμερα του Star, δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταστηματάρχες ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων λίγο πριν τη μείωση του φόρου έτσι ώστε να βγουν κερδισμένοι. 

Την Τρίτη 7 Μαΐου ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την μείωση του ΦΠΑ.  Την Τετάρτη 8 Μαΐου το Star κατέγραψε τις τιμές  προϊόντων σε ένα σούπερ μάρκετ και δυο μέρες μετά στο ίδιο σούπερ μάρκετ. 

Τσίπρας: Έκπτωση τόκων στα στεγαστικά, μείωση ΦΠΑ, 13η σύνταξη!

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ   

Οι τιμές των ίδιων προϊόντων, στο ίδιο ράφι, ήταν:  

Καφές 2,12 ευρώ
Ζάχαρη  0,68 ευρώ 
Ηλιέλαιο 0,70 ευρώ. 

Οι τιμές παρέμειναν ίδιες. Όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ δεν έγινε καμία ανατίμηση μετά την εξαγγελία της μείωσης του ΦΠΑ. 

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ  

Οι τιμές στα ίδια προϊόντα σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ,  ήταν  στο ίδιο σούπερ μάρκετ. 

Καφές 1,93 ευρώ
Ζάχαρη  0,62 ευρώ 
Ηλιέλαιο 0,55 ευρώ  

 Άρα,  η μείωση του ΦΠΑ έγινε μέχρι τελευταίου λεπτού του ευρώ στα συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ όπως δήλωσε καταναλωτής ,  αισθητά μειωμένη ήταν η τιμή και σε άλλα προϊόντα, όπως π.χ. στο ψωμί του τοστ, κατά 0,20 ευρώ περίπου.     

Πολλές επιχειρήσεις εργάστηκαν πυρετωδώς το Σαββατοκύριακο προκειμένου να προλάβουν να  προσαρμόσουν τις τιμές των προϊόντων.
«Σήμερα πλήρωσα 48 ευρώ ενώ θα πλήρωνα γύρω στα 71» υποστηρίζει  μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού  δελτίου ειδήσεων του Star άλλος καταναλωτής.    

Πιο συμφέρουσες θα είναι επομένως οι αγορές  από σήμερα. Ωστόσο μην ξαφνιαστείτε όταν θα δείτε μέλι στο 13% και μέλι με ξηρούς καρπούς στο…  24%! Ή το γάλα στο 13% και το σοκολατούχο στο 24%, όπως επίσης την  κέτσαπ στο 13% αλλά τη  μουστάρδα στο 24%. Δηλαδή... καλά ξεμπερδέματα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top