Στη «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ μεγάλες ποσότητες με λαθραία ποτά και «μπόμπες»

Σε ποιες πόλεις κατασχέθηκαν φιάλες και δεξαμενές

λαθραία ποτά

Μεγάλες ποσότητες με λαθραία ποτά και «μπόμπες» εντόπισε η ΑΑΔΕ  σε δύο μεγάλες  πανελλήνιες επιχειρήσεις ελέγχων που πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου με στόχο το λαθρεμπόριο αλκοολούχων προϊόντων.

Aπό τα ευρήματα της ΑΑΔΕ 

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν:

Α) Στα σημεία πώλησης (κάβες, μίνι μάρκετ, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ κλπ).

Β) Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, αναψυκτήρια,εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, κλπ) στα οποία επιτρέπεται η διάθεση χύμα αλκοολούχων ποτών στους καταναλωτές.

Γ) Στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που διαθέτουν χώρους εστίασης και πωλούν αλκοολούχα ποτά.

Δ) Στις υπαίθριες λαϊκές αγορές ή σε υπαίθριους χώρους διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ. φεστιβάλ, πανηγύρια).

Ε) Στις εθνικές οδούς και ιδιαιτέρως στους οδικούς άξονες που καταλήγουν στα σημεία διέλευσης με Βουλγαρία (κύριες και παράπλευρες οδούς).

ΣΤ) Στους σταθμούς λεωφορείων, σε λιμάνια και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, για τον εντοπισμό παράνομης διακίνησης αλκοολούχων χωρίς νόμιμα παραστατικά καιιδίως παράνομης διακίνησης τσίπουρου και τσικουδιάς.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 971 έλεγχοι, ελήφθησαν 206 δείγματα αλκοολούχων προϊόντων προς εξέταση και δεσμευτήκαν/κατασχέθηκαν 12.881 λίτρα αλκοολούχων προϊόντων.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις που εντοπίστηκαν είναι οι εξής:

1) Το Τελωνείο Βόλου, στις 13.04.2019, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ και σεδιάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εντόπισε 879 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τεκίλα) που έφεραν ταινίες φορολογίας αλλοδαπής προέλευσης (Βουλγαρίας), καθώς επίσης ξυσμένες και επικολλημένες ξανά ελληνικές ταινίες φορολόγησης.

2) Το Τελωνείο Κέρκυρας, σε κατάστημα εμπορίας φρούτων και λαχανικών, δέσμευσε 15 πλαστικές φιάλες του 1 λίτρου και 3 του μισού λίτρου με αλκοολούχο ποτό.

3) Το Τελωνείο Κω, στις 21.04.2019, σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε υπαίθριο χώρο δέσμευσε 5 φιάλες τσίπουρου χωρίς ένδειξη, 5 ασκούς των 20 λίτρων με ένδειξη οίνος εξαιρετικός και 2 ασκούς των 5 λίτρων με ρετσίνα, όλα χωρίς παραστατικά.

4) To Τελωνείο Ρόδου, στις 21.04.2019, σε έλεγχο που διενήργησε σε οπωροπαντοπωλείο δέσμευσε 40 λίτρα τσικουδιά.

5) Το Τελωνείο Λάρισας, στις 22.04.2019, σε έλεγχο που πραγματοποίησε, με τησυνδρομή δικαστικού λειτουργού και των Αστυνομικών Αρχών, σε δύο αποθήκες και σε μία οικία στον Τύρναβο, εντόπισε συνολικά 8.782 λίτρα τσίπουρου, τα οποία βρίσκονταν σε ασκούς των 5 λίτρων και σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές σε διαφορετικά σημεία αποθήκευσης, τα οποία και κατέσχεσε.

6) Η ΚΟΕ του Β΄ Τελωνείου Εξαγωγών-Εισγωγών Πειραιά, με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, μετά από έλεγχο που διενήργησε σε επαγγελματική εγκατάσταση στην Αθήνα και στην οικία υπαλλήλου της επιχείρησης, εντόπισε και κατέσχεσε 772 φιάλες που περιείχαν 476,675 λίτρα αλκοολούχων ποτών (βότκα, ουίσκι κλπ), για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν προέκυπτε η νόμιμη προέλευση και κατοχή τους.

7) Το Τελωνείο Αθηνών, στις 22.04.2019, μετά από έρευνα σε μίνι μάρκετ εντόπισε και δέσμευσε 471 φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά (βότκα, κλπ).

8) H ΚΟΕ Ξάνθης, στις 22.04.2019, σε έλεγχο που διενήργησε στη συνοριακή δίοδο Μακάζα - Νυμφαίο Ροδόπης, εντόπισε και κατέσχεσε 71 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

9) H ΚΟΕ του Τελωνείου Ηρακλείου, στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, δέσμευσε 1.150 λίτρα τσίπουρου. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top