Κρέας - «βόμβα» για τη Δημόσια Υγεία εντόπισε το ΣΔΟΕ

Κατάσχεση και ηλιέλαιου σε… κομπιουτεράδικο

Βόμβες για τη δημόσια υγεία ανακάλυψαν Ράμπο του ΣΔΟΕ σε παράνομες αποθήκες, κατάσχοντας τόνους ακατάλληλων τροφίμων, αλλά  και μία Porsche!    

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εντόπισαν: 

► Σε υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης επεξεργασίας κρεάτων στο νομό Αττικής, εντόπισαν συσκευασίες κρεάτων  και εντοσθίων σε απόψυξη για τις οποίες είχε παρέλθει κατά πολύ ο χρόνος διατηρησιμότητάς τους. Κλήθηκε  άμεσα  συνεργείο ελεγκτών του Ε.Φ.Ε.Τ., το οποίο εξέτασε τα σχετικά ευρήματα του ελέγχου και ακολούθως, από κοινού οι δυο Υπηρεσίες, προέβησαν στην κατάσχεση 549 κιλών εντέρων, εντοσθίων και κρέατος ως μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, που προορίζονταν για την παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος. Σημειώνεται ότι οι χρησιμοποιηθείσες ποσότητες ακατάλληλων πρώτων υλών ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που κατασχέθηκαν, καθώς κοντά στο σημείο ελέγχου εντοπίσθηκαν - εντός κάδου απορριμμάτων – υπολείμματα κενών συσκευασιών.  Η νόμιμη εκπρόσωπος της επιχείρησης διέφυγε της σύλληψης.

Στο πλαίσιο  του ανωτέρω ελέγχου, διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές της  Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. ότι η ελεγχόμενη επιχείρηση χρησιμοποιούσε παράνομα,  από το 2017 έως και την ημέρα του ελέγχου, πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης για τη λειτουργία της εγκατάστασης. 

► Σε αποθηκευτικό χώρο στην Ανατολική Αττική, εντός του οποίου λειτουργούσε επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού - Η/Υ και αναλώσιμων Η/Υ, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλου προς κατανάλωση...  ηλιέλαιου, του οποίου  είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Κατασχέθηκαν:

1.      Ποσότητα 3.230 λίτρων ηλιέλαιου και ελήφθησαν δείγματα από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για περαιτέρω ανάλυση,

2.      Ένα φορτηγό όχημα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας που χρησιμοποιούνταν ως μέσο διακίνησης και διάθεσης του ακατάλληλου ηλιέλαιου, 

3.      Ένα πολυτελές όχημα (Porsche) με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας. 

Τέλος,  στην ελεγχόμενη επιχείρηση εντοπίσθηκαν πλήθος φορολογικών στοιχείων με υπόνοια εικονικότητας, που αναφέρονται σε συναλλαγές άνω των 5  εκατομμυρίιων ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν για να αποσταλούν στην Α.Α.Δ.Ε.  προς περαιτέρω αξιοποίηση και έλεγχο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top