Η Λοΐζου δεν είναι η μόνη: Πόσους βρήκαν για παράνομη είσπραξη σύνταξης

26,6 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν από ζώντες συγγενείς για τους… μακαρίτες

Μυρσίνη Λοΐζου

Η Μυρσίνη Λοΐζου δεν είναι η μόνη την οποία έχουν εντοπίσει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες  για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης συγγενή τους που έχει πεθάνει.    

Αποδεκτή η παραίτηση της Λοΐζου από τον Τσίπρα

Για την ακρίβεια η για λίγες ημέρες υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ των 358 περιπτώσεων που είχε εντοπίσει το ΓΛΚ στην απογραφή συνταξιούχων το 2012. 

Οι σχετικοί φάκελοι είχαν σταλεί σε εισαγγελείς και αστυνομία λόγω:

(α) Μη αναγγελίας θανάτου, η οποία οφείλεται σε ενδεχόμενο δόλο δεδομένου ότι οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις είχαν αναληφθεί και δεν βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων. 

(β) Μη εύρεσης των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό, γιατί οι εν λόγω λογαριασμοί είχαν συνδεθεί για την εξόφληση λογαριασμών, δανείων και λοιπών οφειλών και δεν κατέστη δυνατόν να αναληφθούν. 

Για αυτές τις 358 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων αναζητήθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς που πιστώνονταν οι συντάξεις το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό των 26,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από την τότε έρευνα διαπιστώθηκαν 92 περιπτώσεις με υπόνοια απάτης που τελέστηκαν κατά την περίοδο από το 1991 μέχρι και το 2012. 

Του Γιώργου Παππού 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top