Ξεσηκώθηκαν στην Πάτρα: Κλειστά καφέ και εστιατόρια για τον ΦΠΑ

Διαμαρτύρονται ότι όλα τους τα κέρδη πηγαίνουν στην εφορία

Σε μια πρωτοφανή απεργία προχώρησαν σήμερα οι Πατρινοί. Έκλεισαν τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης διαμαρτυρόμενοι ότι όλα τους τα κέρδη πηγαίνουν  στην εφορία. 

«Σιγά- σιγά η εστίαση καταλάβαινε ότι δεν βγαίνει και τι κάναμε; Κάναμε εισφοροδιαφυγή και φοροαποφυγή για λόγους επιβίωσης όχι για να κερδίσουμε για να μείνουμε ανοιχτοί. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πλέον. Θέλουμε να είμαστε περήφανοι που μπαίνουμε στα μαγαζιά μας θέλουμε να είμαστε νόμιμοι» δηλώνει στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star o Τάκης Ματθαιόπουλος, Γραμματέας του Συλλόγου Εστίασης Αχαΐας

Οι επιχειρηματίες της Πάτρας κουράστηκαν όπως λένε να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Η δυσβάσταχτη φορολογία τους οδηγεί στην παρανομία. 

 «Θέλουμε οι εργαζόμενοι μας να αμείβονται καλά είναι το χαμόγελο και η ψυχή στα μαγαζιά μας. Αλλά δεν αντέχονται άλλο πλέον οι τόσο μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και τα νυχτερινά αγγίζουν το 47%. Είναι οι υψηλότερες στον κόσμο. Όπως  ο υψηλότερος στον κόσμο είναι και ο ΦΠΑ»  επισημαίνει  επίσης στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ο  Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης Αχαΐας

Μαζί με τους ιδιοκτήτες διαδήλωσαν και οι εργαζόμενοι, όπως ο Νίκος Δελαπόρτας.   «Ζούμε από αυτά τα μαγαζιά. Είμαστε μια οικογένεια και ήρθαμε εδώ να υποστηρίξουμε» τονίζει, ενώ ένας άλλος  εργαζόμενος,  ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, επισημαίνει: «Εάν  δεν επιβιώνουν αυτοί δεν θα επιβιώσουμε κι εμείς».  

Ακόμα και τα αρτοποιεία δεν πούλησαν σήμερα καφέδες, σε ένδειξη συμπαράστασης. Ωστόσο οι καφετέριες περιφερειακά του κέντρου, στα Ζαρουχλέικα και το Ψαροφάι, γέμισαν κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top