«Κούρεμα» οφειλής και προσαυξήσεων στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Χρήματα σε πορτοφόλι

«Κούρεμα» στη βασική οφειλή αλλά και στις προσαυξήσεις (το οποίο μάλιστα θα φτάνει και το 85%) θα παρέχει η νέα ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων.

Η νέα ρύθμιση χρεών για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (θα υπάρξει ξεχωριστή και τις οφειλές σε εφορία) θα έχει ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ και θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις.

Ρύθμιση οφειλών: Στις 120 δόσεις όλα τα χρέη άνω των 6.000 ευρώ

Η ρύθμιση θα είναι -βάσει των όσων είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από τη Θεσσαλονίκη- έτοιμη στα τέλη Μαρτίου, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από αρχές Απριλίου.

Ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις με τρία μόνο κλικ

Μάλιστα, στόχος του υπουργείου είναι να μην αφορά μόνο τους ενεργούς επαγγελματίες με χρέη η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά και όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Τελευταίες πληροφορίες: Αυξάνεται στις 48 δόσεις η πάγια ρύθμιση για χρέη

Για ποια κατηγορία οφειλετών η δόση θα είναι μικρότερη των 50 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος αποκάλυψε πως υπάρχει ενδεχόμενο το ελάχιστο ποσό δόσης να είναι μικρότερο των 50 ευρώ για τους οφειλέτες του πρώην Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Συγκεκριμένα, πολύ πιθανόν η δόση για τη συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών να διαμορφωθεί στα 30 ευρώ.

Ποια χρέη θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων

Στη ρύθμιση θα ενταχθούν χρέη που έχουν δημιουργηθεί από το 2002 έως και το 2018.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς για την περίοδο 2002-2016 θα γίνει επανυπολογισμός των χρεών. Αυτό, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Πετρόπουλου, «θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες εισπράξεις και θα εκμηδενίσει περιπτώσεις μη καταβολής των σημερινών χαμηλών εισφορών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top