Πώς έφτασε στη χρεοκοπία η Raxevsky

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι που έμειναν στον δρόμο χωρίς αποζημίωση

Η εταιρεία Raxevsky μετά από 40 χρόνια λειτουργίας έβαλε λουκέτο. Οι εκατό τελευταίοι εργαζόμενοι έμειναν στο δρόμο χωρίς αποζημίωση. 

Λουκέτο βάζει η εταιρία γυναικείων ρούχων Raxevsky

Η Raxevsky, ιδρύθηκε το 1976 από την Ελένη Raxevsky και τον Γιώργο Μουρτζούχο ως εταιρεία χονδρικής με εξαγωγές σε Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία, μέχρι ΗΠΑ και Καναδά. Πριν από μια δεκαετία απασχολούσε περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Πρόκειται για ακόμα μία ελληνική εταιρεία που ήταν συνώνυμο της γυναικείας μόδας δεν τα κατάφερε.  Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από το 2012. Οι εργαζόμενοι υπέστησαν μειώσεις και πολλές φορές έκαναν μήνες να πληρωθούν. Τότε κόπηκαν όλα. Πρώτες -πρώτες οι διαφημιστικές καμπάνιες που έκανε η εταιρεία στην Κούβα, τα Μπόρα-Μπόρα και την Ιαπωνία, ενώ κεντρικά παραρτήματα ξεκίνησαν να κλείνουν…

Δεν είναι η μόνη εταιρεία. Έτσι γίνεται συνήθως. Και τα αποτελέσματα πάντοτε είναι αυτά:  Οι εργαζόμενοι στο δρόμο…

Η εταιρεία Raxevsy τις καλές εποχές είχε τουλάχιστον 40 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Τώρα και το τελευταίο κατέβασε ρολά, με αυτό της Ερμού να κλείνει από τα πρώτα.  

Το 2016 έγινε προσπάθεια ανάταξης πό τις τράπεζες. Η επιχείρηση πήρε ενδιάμεση χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ. Αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. 

Και τότε οι εργαζόμενοί έβαλαν πλάτη δεχόμενοι την καταβολή των δεδουλευμένων σε 36 δόσεις. Δυστυχώς από τις 36 δόσεις καταβλήθηκαν μόνο οι 10 και επιπλέον έχουν συσσωρευτεί οφειλές έξι μισθών του τελευταίου έτους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top