Πρωταθλητές του καφέ οι Έλληνες:Το απίστευτο νούμερο που πίνουμε κάθε χρόνο

Ο ελληνικός καφές κρατά ακόμη τα σκήπτρα

Κόκκοι καφέ και φλιτζάνι

Το απίστευτο νούμερο των 5 δισεκατομμυρίων κουπών καταναλώνουν ετησίως οι Έλληνες, με τον μέσο όρο να βγαίνει σε 510 κούπες καφές τον χρόνο ανά άτομο!

Σύμφωνα με μελέτη της Nielsen για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, ξοδεύουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε καφέ.

Η κατανάλωση που γίνεται στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 40.000 τόνους, το 40% των οποίων καταναλώνεται σε καφετέριες και άλλα καταστήματα, και το 60% των οποίων καταναλώνεται στο σπίτι.

Όσον αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων, ο ελληνικός καφές κρατά ακόμη τα σκήπτρα συγκεντρώνοντας το 32% των καταναλωτικών προτιμήσεων, ο στιγμιαίος το 30%, ο espresso με 28% και, τέλος, ο καφές φίλτρου με 10%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σε αυτό βοήθησε και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ, καθώς πολλοί καταναλωτές στράφηκαν -λόγω των αυξήσεων- στις πιο οικονομικές και διαδεδομένες κατηγορίες καφέ.

Παράλληλα, διαπιστώνει ότι ο ΕΦΚ επέφερε αύξηση σε φαινόμενα λαθρεμπορίου, παραεμπορίου  και παράνομων εισαγωγών, που πέρα από την οικονομική διάσταση θέτουν και ζητήματα ασφαλούς κατανάλωσης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top