Ρεκόρ οι κενές θέσεις: Η Γερμανία σε αναζήτηση 1,2 εκατομμυρίων εργαζομένων

Τι ειδικότητες ψάχνουν οι μεγάλοι όμιλοι

Αρχιτέκτονας μηχανικός και οικοδόμος με φόντο υπό ανέγερση κτίριο

Σε αναζήτηση εργαζομένων βρίσκεται η Γερμανία, στην οποία οι κενές θέσεις εργασίας έχουν φτάσει σε επίπεδο – ρεκόρ.

Οι ισχυροί όμιλοι της Γερμανίας δυσκολεύονται να βρουν εργαζομένους που να έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία και οι κενές θέσεις εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχουν φτάσει το ιστορικό υψηλό των 1,2 εκατομμυρίων.

Κάποιες από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες είναι μηχανικοί χωροταξίας και ανάπτυξης, αρχιτέκτονες μηχανικοί, επιστήμονες τεχνολογιών υγείας και ειδικοί στην ανάπτυξη μπαταριών και αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Siemens. Μολονότι ανακοίνωσε την κατάργηση 6.900 θέσεων στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας κατά τα τέλη του 2017, δεν έχει ακόμη συμπληρώσει 1.184 θέσεις εργασίας στα τμήματα ανάπτυξης λογισμικών, μηχανολογίας και ηλεκτρολογικής μηχανικής, ενώ σε αναζήτηση εργαζομένων είναι εταιρείες όπως η Daimler (1.950), η Deutsche Post (1.498) και η BMW (1.120).

H Fresenius, μια εταιρεία στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, έχει 1.600 κενές θέσεις εργασίας στη μηχανολογία, την πληροφορική, την ιατρική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Εξάλλου, μια σειρά ερευνών επιβεβαιώνει πως όχι μόνον οι μεγάλοι όμιλοι αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις στη Γερμανία αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό. Tο ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε πως οι περισσότερες από τις 9.000 εταιρείες σκοπεύουν να αυξήσουν το προσωπικό τους.

Την ίδια ώρα, έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Ernst & Young, όπου συμμετείχαν 1.500 εταιρείες, καταλήγει στο πόρισμα πως το 38% εξ αυτών σχεδιάζει να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 2004, όταν ξεκίνησε η EY να συγκεντρώνει στοιχεία για τη γερμανική αγορά εργασίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top