Ακραίες αυξήσεις στα ενοίκια: «Απογειώθηκαν» λόγω Airbnb!

Ανέβηκαν έως 50% σε κάποιες περιοχές της χώρας

Γειτονιά της Αθήνας - Φωτογραφία απο ψηλά

Στα ύψη έχει οδηγήσει το Airbnb τα ενοίκια σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται αύξηση των μισθωμάτων έως και 50%.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια δεν ανεγείρονται νέες κατοικίες, τα ακίνητα που έχουν μείνει για μακροχρόνια μίσθωση είναι και λίγα αλλά και πολύ ακριβά. Σε κάποιες μάλιστα, πχ. στην Αθήνα, όπου υπάρχει σταθμός του μετρού, είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό το περασμένο φθινόπωρο κατά την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, αλλά το βιώνει πλέον και ο κάθε εκμισθωτής που αναζητεί στέγη για την οικογένειά του και δεν είναι σε θέση να πάει π.χ. στα βόρεια προάστια, όπου γενικά οι τιμές παραμένουν σταθερές.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου η διορία για τις μισθώσεις Aibnb

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρείται αύξηση των μισθωμάτων γενικά στον μέσο όρο της χώρας, αλλά είναι εντοπισμένη.

Συγκριτικός πίνακας με τιμές ενοικίασης στο κέντρο της Αθήνας

Περιοχές όπως Κουκάκι - Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, Πλάκα και Θησείο συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θέμη Μπάκα, η αύξηση των μισθωμάτων γενικά κινείται στην περιοχή του 8% με 10%, ωστόσο σε περιοχές που έχουν σημαντικό αριθμό ακινήτων που μισθώνονται βραχυχρόνια είναι μεγαλύτερη και ποικίλλει ανάλογα με το ακίνητο, την ακριβή θέση του και τα χαρακτηριστικά του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα οι περιοχές όπως Κουκάκι - Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, Πλάκα και Θησείο, μαζί με τα νότια προάστια συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Αττική από τους ξένους επισκέπτες με αποτέλεσμα να παρατηρείται και η μεγαλύτερη αύξηση των τιμών των μισθωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Νέος Κόσμος διαμέρισμα 76 τ.μ., 2ου ορόφου, με 2 υπνοδωμάτια, κατασκευής του 1970 και ανακαινισμένο το 2018, ενεργειακή κλάση +Α , επιπλωμένο, με θέα ακρόπολη μισθώνεται με 1.200 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 16 ευρώ/τ.μ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top