Διπλασιάστηκαν οι τιμές σε βασικά αγαθά μέσα σε έναν χρόνο!

«Φωτιά» στο καλάθι της νοικοκυράς

Νέο χαστούκι για τους καταναλωτές:  Οι τιμές σε βασικά τρόφιμα διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι βυθίζοντας ακόμα πιο βαθιά στην απόγνωση μισθωτούς, συνταξιούχους και ελευθέρους επαγγελματίες οι οποίοι βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει στα μέσα κάθε μήνα.  

Όπως δηλώνουν συνταξιούχοι στο Star βρίσκονται σε απόγνωση.  Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού οι τιμές στα οπωροκηπευτικά σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι έχουν αυξηθεί έως και 150%! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας τα κρεμμύδια από 0,27 το κιλό στην χονδρική εκτινάχθηκαν στα 75 με 80 λεπτά. Το ίδιο και οι πατάτες. Πέρσι πωλούνταν 30 λεπτά και φέτος δεν πέφτουν κάτω από τα 75 λεπτά. 

Οι ντομάτες από 70 λεπτά πέρσι πωλούνται στην χονδρική 80 λεπτά με 1,10 συμπαρασύροντας τις τιμές σε όλη την αγορά. Τα αχλάδια από 1, 10 έφτασαν 1,50 ευρώ. Μόνο τα πορτοκάλια κρατήθηκαν σχεδόν στην ίδια τιμή. Από 0,40 πέρσι φέτος πωλούνται από 30 λεπτά μέχρι 50 λεπτά.   

Οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν να περάσει το μεσημέρι και να έρθουν στη λαϊκή ώστε να εξοικονομήσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

Η οικονομική δυσπραγία μεταφράζεται σε απόγνωση. Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research το 63% των πολιτών πιστεύει πως την επόμενη πενταετία η κατάσταση θα παραμείνει ίδια ή θα χειροτερέψει.  Και έξι στους δέκα θεωρούν πως βρισκόμαστε ακόμα σε βαθιά κρίση. Η καθημερινότητα άλλωστε τους το υπενθυμίζει…  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top