«Παράθυρο» για νέα μέτρα από τα αναδρομικά σε συνταξιούχους και Δημόσιο

Κομβικός ο ρόλος της απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλο

Χέρι που κρατά 5ευρο

Σε δημοσιονομική «βόμβα» πιθανόν να εξελιχθεί η υπόθεση με την επιστροφή των αναδρομικών σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Οι δανειστές ζήτησαν από το οικονομικό επιτελείο, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην Αθήνα, τη δέσμευση για λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, ως ισοδύναμων, για να μην υπάρξει εκτροχιασμός για την οικονομία, εάν το το ∆ηµόσιο κληθεί να επιστρέψει αναδροµικά αρκετών δισεκατοµµυρίων ευρώ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ένα από τα µέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η κατάθεση νοµοσχεδίου, που θα αφορά τους δηµοσίους υπαλλήλους και θα προβλέπει συµψηφισµό του ποσού, που πρέπει να επιστραφεί, µε µελλοντικές αυξήσεις µισθών.

Κοµβικό ρόλο στην πυροδότηση ή µη της δηµοσιονοµικής βόµβας θα παίξει η απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγµατικότητα του νόµου Κατρούγκαλου.

Εάν ο νόµος κριθεί αντισυνταγµατικός, το ∆ηµόσιο θα κληθεί να διαχειριστεί ένα τεράστιο πρόβληµα, που µπορεί να τινάξει στον αέρα όχι µόνο το ισχύον ασφαλιστικό σύστηµα, αλλά κυρίως τον προϋπολογισµό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top