Κοινωνικό μέρισμα με πέντε κλικ: Τα χρήματα ανάλογα με το εισόδημά σας

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Πορτοφόλι με χρήματα και πιστωτικές κάρτες

Περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά εκτιμάται πως θα αφορά το κοινωνικό μέρισμα, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει τις επόμενες μέρες.

Τα βασικά στάδια που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι για να κάνουν αίτηση, η οποία θα είναι προσυμπληρωμένη, είναι πέντε.

Ειδικότερα:

1.    Μπαίνετε στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet. Καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας, το email σας και το Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

"Έκλεισε" το Κοινωνικό Μέρισμα: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι

2.    Θα δείτε προσυμπληρωμένα τα στοιχεία σας με βάση τη φορολογική δήλωση του 2017, όπου θα εμφανίζεται και το συνολικό φορολογητέο εισόδημα, το οποίο αποτελεί κριτήριο για τον καθορισμό των δικαιούχων.

3.    Θα συμπληρώσετε το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Aνοίγει στις 4/12 η πλατφόρμα για το μέρισμα

4.    Στην περίπτωση που υπάρχουν ενήλικες φιλοξενούμενοι στο νοικοκυριό, θα πρέπει να μπουν στo Taxisnet με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους.

5.    Η εφαρμογή ενημερώνει εάν όντως δικαιούστε το επίδομα ή όχι. Εάν συγκαταλέγεστε στην πρώτη κατηγορία, πρέπει να πατήσετε το κουμπί της αποδοχής. Το ποσό που θα λάβετε υπολογίζεται αυτόματα από το σύστημα.

Τα κριτήρια για το Κοινωνικό Μέρισμα

Κοινωνικό Μέρισμα δικαιούνται όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα:

  • τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος
  • τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη
  • τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο
  • τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη
  • τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο
  • τα 22.550 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή με τέσσερα ενήλικα μέλη
  • τα 27.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία (στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό) θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Τέλος, κριτήριο αποτελεί και το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top