Φρενίτιδα για τη Black Friday αλλά «τζίφος» για τα μικρά μαγαζιά

Μια «Μαύρη Παρασκευή» δεν φέρνει άσπρες μέρες λένε οι έμποροι

Σε ρυθμούς τρέλας κινείται η αγορά λόγω Black Friday. Καφετέριες, εστιατόρια ακόμα και υπηρεσίες μανικιούρ πεντικιούρ συμμετέχουν στις εκπτώσεις. Δείτε στο ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά τι επικράτησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα.  

Στις 8 το πρωί φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα του Star o κόσμος να έχει σχηματίσει ουρές έξω από αλυσίδες καταστημάτων..

Τι κι αν οι εκπτώσεις είχαν ξεκινήσει από τη Δευτέρα; Εργαζόμενοι πήραν άδεια για να ψωνίσουν και μαθητές την κοπάνησαν από το σχολείο! 

Ίδια ήταν η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη:  Ουρές, αναμονή και κυνήγι προσφορών. 

Στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα οι καταναλωτές στήθηκαν στην ουρά για ώρες προκειμένου να αποκτήσουν τα παπούτσια που είχαν σταμπάρει από καιρό. 

Και ενώ στα μεγάλα πολυκαταστήματα τρίβουν τα χέρια τους στα συνοικιακά κάποιοι δεν έκαναν καν σεφτέ. 

«Τι να μας κάνει μια μαύρη Παρασκευή όταν όλη η χρονιά είναι μαύρη για τα ταμεία μας;» δήλωσε στο Star o Γιάννης Νικολαράκος,  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου.  

«Είναι αδύνατο με τα ποσοστά που έχουμε τα μαγαζιά και δεν έχουμε υπερτιμολογημένα προϊόντα, να βγούμε με τέτοιες εκπτώσεις. Τα μαγαζιά αυτά έχουν πολύ ακριβές τιμές, υπερτιμολογημένα προϊόντα γι' αυτό και μπορούν να κάνουν αυτές τις εκπτώσεις»  υποστήριξε επίσης η έμπορος Αργυρώ Κωνσταντοπούλου.  

Την ημέρα της Black Friday ψωνίζουν δύο στους πέντε καταναλωτές. Κατά μέσο όρο θα ξοδέψουν 206 ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ.  

Για την πλειοψηφία τα χρήματα είναι τόσο λίγα που καταστήματα μανικιούρ, πεντικούρ ακόμα και τυροπιτάδικα κάνουν προσφορές, μήπως και δουν τις εισπράξεις να ανεβαίνουν…  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top