Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τα αναδρομικά

Όλα τα βήματα για να κάνετε την αίτηση

ΈΦΚΑ

Ξεκινούν από σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στον ΕΦΚΑ των συνταξιούχων για τα αναδρομικά λόγω των μειώσεων σε κύρια και επικουρική σύνταξη. 

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. 

Πώς να συμπληρώσετε την αίτηση

1.Μπαίνετε στο site του ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr. Στην οθόνη εμφανίζεται δεξιά μια στήλη που αναφέρεται στους συνταξιούχους με το όνομα “Υπηρεσίες προς συνταξιούχους”. Επιλέγετε το πρώτο κείμενο που λέει: Ηλεκτρονική Αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη.

2.Ανοίγει νέα σελίδα όπου πατάτε πάνω στη λέξη taxisnet.
3.τη σελίδα αυτή θα πρέπει να συμπληρώσετε τους κωδικούς του taxis. Είναι οι κωδικοί με τους οποίους υποβάλετε την φορολογική σας δήλωση και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία.
4.Πατάτε πάνω στη λέξη “εξουσιοδότηση”, ώστε να συνεχίσει το σύστημα.
5.Συμπληρώνετε το ΑΦΜ και το ΑΦΚΑ σας και στο πλαίσιο “κωδικός οπτικής επιβεβαίωσης” γράφετε τα γράμματα και τους αριθμούς που βλέπετε δεξιά.
6.Το σύστημα ανοίγει την αίτηση προς το ΕΦΚΑ, όπου μπορείτε να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας, τα οποία είναι προσυμπληρωμένα βάση των κωδικών που έχετε δώσει. Αν κάτι δεν είναι σωστό, μπορείτε να το αλλάξετε.
7. Σε αυτή τη σελίδα εμφανίζεται η περιφερειακή υπηρεσία και ο τομέας επικουρικής ασφάλισης. Επιλέγετε το ταμείο κύριας ασφάλισης και ανοίγει το παράθυρο με όλες τις επιλογές. 
8.Επιλέγετε το ταμείο της επικουρικής ασφάλισης και ανοίγει και εδώ το παράθυρο με όλες τις διαθέσιμες επιλογές.
9.Στο πεδίο Β συμπληρώνετε ό,τι εσείς επιθυμείτε και είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να αναφέρετε τις περικοπές που έχετε υποστεί από το 2012 έως και σήμερα, το 2018. Επίσης να ζητήσετε αναδρομικά την επιστροφή όλων των μειώσεων κύριας σύνταξης, επικουρικής και των δώρων. Ακόμη να κάνετε αναφορά στις διατάξεις των νόμων που έχουν εφαρμοστεί για τις μειώσεις αυτές και τέλος να δηλώσετε πως επιφυλάσσεστε επί παντός νομίμου δικαιώματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top