Αυτός είναι ο συνταξιούχος που κέρδισε δικαστικά την καταβολή Δώρων

Τι δήλωσε στο Star ο πολύτεκνος που νίκησε το Δημόσιο στα δικαστήρια

O πολύτεκνος συνταξιούχος Οδυσσέας Τσολογιάννης είναι αυτός που κέρδισε στο δικαστήριο την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλους συμπολίτες μας που είδαν τα τελευταία χρόνια να πετσοκόβονται τα δώρα τους.

"Είναι αναίσθητοι όλοι, απέρριπταν όλες τις ενστάσεις μου. Έφτασα στον Συνήγορο του Πολίτη ούτε τον Συνήγορο του Πολίτη υπολόγισαν,  έφτασα τώρα εδώ, για να δούμε... Ό,τι και να κάνουν θα χάσουν. Είναι το αίμα μας,  τα χρήματα αυτά μας τα κλέβουν"  δηλώνει ο κ. Τσολογιάννης στο Star. 

Δικαστήριο έκρινε παράνομη την κατάργηση Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα

Ο συνταξιούχος και πατέρας πέντε παιδιών προσέφυγε στη δικαιοσύνη το 2012. Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι παρανόμως κόπηκε η 13η και η 14η σύνταξή του και όρισε ότι  ο  ΕΦΚΑ πρέπει να του επιστρέψει 6.689 € και το Επικουρικό Ταμείο 4.495 €.  Συνολικά δηλαδή 11.184 €. 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Θα πάρει λοιπόν τα λεφτά του; 

Ο  Διονύσης Ρίζος,  δικηγόρος, ειδικός ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης δηλώνει: «Εάν ο ΕΦΚΑ προσφύγει στο Εφετείο τότε ο συνταξιούχος θα πρέπει να περιμένει δύο  ακόμα χρόνια».  

Όπως  προσθέτει ο κ. Ρίζος η εν λόγω απόφαση αφορά την αγωγή που είχε ασκήσει ο ίδιος και μόνο τον ίδιο, δεν αφορά δηλαδή γενικευμένη επέκταση της επιστροφής στο σύνολο των συνταξιούχων. Όπως επισημαίνει πάντως, εάν υποτεθεί ότι θα επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους, η δαπάνη για το Δημόσιο θα ξεπεράσει τα 7,5 δισ. ευρώ! 

«Θέλουν παράταση για να μην πληρώσουν. Θα πληρώσουν! Δεν απελπίζομαι,  θα περιμένω. Υπάρχει και το κόστος, εγώ πλήρωσα, η πρωτόδικη είναι ένα χιλιάρικο και άλλα τόσα για εφετείο» σχολιάζει ο συνταξιούχος.  

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ 2015 ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Το δικαστήριο που δικαίωσε τον συνταξιούχο "πάτησε"  στην απόφαση του Συμβουλίου  της Επικρατείας που έκρινε τον Ιούνιο του 2015 ότι οι περικοπές ήταν αντισυνταγματικές. Ωστόσο η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν εφάρμοσε την απόφαση, αλλά αντίθετα, ψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου που έφερε νέες περικοπές 

«Πολλοί συνταξιούχοι δικαιώθηκαν,  χρήματα δεν πήρε κανένας,  έχουμε επιφυλάξεις για αυτά. Μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο,  θα τάξουν λαγούς με πετραχήλια και από την  άλλη έχουμε τα δικηγορικά γραφεία που θησαυρίζουν με αυτές τις προσφυγές»  δηλώνει ο  Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top