Δικαστήριο έκρινε παράνομη την κατάργηση Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα

Συνταξιούχος θα πάρει αναδρομικά 11.000 ευρώ

Τσαλακωμενο εικοσαευρο

Για ιστορική απόφαση κάνουν λόγο οι συνταξιούχοι με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε παράνομη την κράτηση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και τις μειώσεις στις συντάξεις που έγιναν το 2012.

Η υπόθεση αφορά συνταξιούχο του ΙΚΑ, που δικαιώθηκε βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει αποφανθεί ότι οι νόμοι 4093 και 4051 του 2012 είναι αντισυνταγματικοί.

Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Οδυσσέας Τσολογιάννης (ο συνταξιούχος που είχε κάνει την προσφυγή) θα πρέπει να λάβει 11.184,57 ευρώ αναδρομικά, τα οποία αντιστοιχούν στην επιστροφή Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας για το διάστημα 1/1/2012 έως 23/7/2015, μαζί με τους τόκους. Παράλληλα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παίρνει τα επιδόματα εορτών και αδείας κανονικά από εδώ και πέρα.

Η υπόθεση θα κριθεί οριστικά στο Εφετείο, όπου έχει προσφύγει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για να μην πληρώσει το ποσό, ωστόσο η υπόθεση αυτή ανοίγει τον δρόμο σε χιλιάδες συνταξιούχους για να κάνουν ό,τι και ο κ. Τσολογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι πολλά μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, στο οποίο είναι μέλος ο κ. Τσολογιάννης, έχουν καταθέσει αγωγή κατά των περικοπών στις συντάξεις και κατά της κατάργησης των δώρων, ενώ ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του ΣΤΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top