Σε κίνδυνο η επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό λόγω αντιδράσεων!

"Κόλαση" στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον "παράδεισο" του μεγιστάνα

 «Φουρτούνες» στο Ιόνιο για το χλιδάτο resort που θέλει να δημιουργήσει ο  Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Τα σχέδια του ρώσου μεγιστάνα να γίνει ο Σκορπιός οικολογική όαση, που θα θυμίζει Καραϊβική, δεν τα βλέπουν όλοι με καλό μάτι. 

Την Τετάρτη στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων «βγήκαν μαχαίρια». Έγινε τηλεδιάσκεψη για να γνωμοδοτήσουν υπέρ ή κατά της επένδυσης, ωστόσο  γνωμοδότηση δεν υπήρξε, μόνο παρατράγουδα και αντιδράσεις. Ανάμεσα στους αρνητικούς, και ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Ενέργειας, Διονύσιος Τσούκας. 

«Και σε αυτούς που λένε ότι επιτέλους το νησί θα αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη που είχε με τον Αριστοτέλη Ωνάση.  να σας πω ένα παράδειγμα: Ένα εκατομμύριο πλήρωσε και παραπάνω για τα γενέθλια της κόρης του ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού και όλα αυτά ήρθαν από Θεσσαλονίκη, δεν αγόρασε τίποτα, ούτε ένα ευρώ από την Λευκάδα» δήλωσε ο κ. Τσούκας στο Star.  

Ο Ριμπολόβλεφ, ο Ωνάσης και τα.... ενυδρεία 

O ίδιος υποστήριξε: «Του είπα να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλει  να ξεπεράσει σε φήμη και τον Ωνάση.  Του λέω, να βάλεις 60 εκατομμύρια ευρώ να φτιαχτεί ένα ενυδρείο που θα έχει το όνομά σου στη Λευκάδα που θα έχει κίνηση. Το αρνήθηκε …».  

 Αντίθετοι με τα…  ενυδρεία και οι περισσότεροι στην Περιφέρεια. Θέλουν δουλειές και τουρίστες, όπως  και να γίνει ο Σκορπιός ξανά το κέντρο του κόσμου, όπως ήταν,  όταν ο Ωνάσης έκανε διακοπές με την Μαρία Κάλας και παντρευόταν την Κένεντι, προσελκύοντας το διεθνές τζετ σετ στην περιοχή

Τη δική του διάσταση στη διαμάχη έδωσε μιλώντας στο Star, o  Θεόδωρος Χαλικιάς Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, σχετικά  με το αν υπάρχει και κόντρα μεταξύ των νησιών του Ιονίου πίσω από τις αντιδράσεις:  "Δεν θέλω να κάνω τέτοιο σχόλιο. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε εσκεμμένα από κάποιους. Πιστεύω ότι κάποιοι δεν είχαν σωστοί ενημέρωση». 

Αποφασισμένος να κάνει Καραιβική τον Σκορπιό ο Ριμπολόβλεφ παρά τις κόντρες 

Ο  Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ πάντως  συνεχίζει ακάθεκτος τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του. Ο εκπρόσωπός του,  Σεργκέι Σερνίτσιν με γραπτή δήλωση που έκανε αποκλειστικά στο Star, επεσήμανε ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση στο περιφερειακό συμβούλιο και ότι  ζήτησαν  να λάβουν όλα τα σχετικά έγγραφα. Ενώ σχετικά με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αυτή δείχνει την πλήρη στήριξή της στο project του ρώσου επιχειρηματία, καθώς εκτιμά ότι  θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top