Χάνουν τις πινακίδες όσοι τις καταθέσαν πριν το 2017 – Ποιοι εξαιρούνται

Θα πρέπει για να κυκλοφορήσουν να πληρώσουν παράβολο για καινούργιες

Χάνουν τις πινακίδες όσοι τις έχουν καταθέσει πριν το 2017

Χάνουν οριστικά τις πινακίδες τους όσοι είχαν τις είχαν καταθέσει πριν το 2017.

Όπως τονίζει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, βασιζόμενη σε διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από μερικούς μήνες, όσοι έχουν θέσει τα οχήματά τους σε κατάσταση ακινησίας για 18 συνεχόμενους μήνες χάνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Σε περίπτωση που θελήσουν να θέσουν ξανά σε κίνηση το όχημά τους, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας και να πληρώσουν και παράβολο ύψους 30 ευρώ στο Δημόσιο.

Ποιοι εξαιρούνται

Ο ίδιος νόμος εξαιρεί από όλο αυτό τους ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία καταστράφηκαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2017 καθώς και την πυρκαγιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 στη Δυτική Αχαΐα, στις τέως κοινότητες Σαντομέρι, Χαραυγή, Άρλα, Φώσταινα, Ελαιοχώριο και Πετροχώριο.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων πρέπει να υποβάλουν, εντός ενός μηνός από την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή έως τις 30.4.2018, αίτηση διαγραφής αυτών από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση Πιστοποιητικού καταστροφής και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους διαγραφής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top