Άουτς: Δεν χτύπησε απόδειξη 1,5 ευρώ για καφέ και «έφαγε» πρόστιμο 1.000 ευρώ

Η εταιρεία έκανε προσφυγή αλλά απορρίφθηκε

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για καφέ χωρίς απόδειξη

Μια πρόσφατη απόφαση της ΔΕΔ ( Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών)  του ΥΠΟΙΚ έρχεται να μας υπενθυμίσει τα πρόστιμα που ισχύουν για την παράβαση της μη έκδοσης αποδείξεων, αλλά και τον διπλασιασμό ή τετραπλασιασμό αυτών στις περιπτώσεις  επανάληψης της ίδιας παράβασης μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (υποτροπή).

Η παράβαση αφορά στη μη έκδοση κατά την 07/11/2016, μίας (1) Α.Λ.Π. από τον Φορολογικό Μηχανισμό σε έναν πελάτη, ο οποίος είχε σερβιριστεί με είδη (καφέ και νερό) αξίας 1,50 ευρώ. 

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 500,00 ευρώ καθώς κατά το χρονικό διάστημα της παράβασης τηρούσε διπλογραφικό λογιστικό σύστημα. Το πρόστιμο αυτό διπλασιάστηκε λόγω υποτροπής.

Η  εταιρεία, ζήτησε την ακύρωση του προστίμου, ισχυριζόμενη ότι:

Η προσβαλλόμενη πράξη είναι αναιτιολόγητη, καθότι η Διοίκηση για την τεκμηρίωση της παράβασης, αναφέρεται σε πρόσωπο - πελάτη της επιχείρησης, τον οποίον εντόπισε εξερχόμενο με καφέ και νερό, χωρίς να κρατά ανά χείρας το φορολογικό στοιχείο. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης από την πλευρά τους επέδειξαν την απόδειξη από την ταμειακή μηχανή, την οποία ο πελάτης δεν ενδιαφέρθηκε να παραλάβει, αντίγραφο της οποίας προσκομίζουν.

Τα αιτιολογικά της ΔΕΔ και η απόρριψη της προσφυγής 

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την αναχώρηση του πελάτη οι ελεγκτές εισήλθαν στην προσφεύγουσα επιχείρηση.

Η αιτιολογία του υπεύθυνου ότι η παράλειψη έκδοσης της Α.Λ.Σ. οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, δεν έγινε δεκτή από τον έλεγχο ο οποίος στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά. 

Οριστική φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου - καταλογιζόμενο ποσό με βάση την παρούσα απόφαση : φορολογικού έτους 2016: Ποσό 1.000,00 ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top