Προ-χριστουγεννιάτικος μποναμάς 250 ευρώ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ

Πως θα πάρετε πίσω τα χρήματα για το ηλεκτρονικό παράβολο

Προ-χριστουγεννιάτικος μποναμάς 250 ευρώ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ισχύει και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που ένα πρωί -πριν από μήνες, το καλοκαίρι για την ακρίβεια- διαπίστωσαν πως το όχημά τους ήταν ανασφάλιστο.

Άκουσαν είδαν  και διάβασαν πώς πέφτουν καμπάνες και έσπευσαν να ασφαλίσουν το όχημά τους, πληρώνοντας το παράβολο των 250 ευρώ.

Είναι μερικές χιλιάδες ιδιοκτήτες, από το αρχικό σύνολο των 1.000.000 και πλέον ιδιοκτητών, που βρέθηκαν αρχικώς ανασφάλιστοι και από τους 450.000 που παραμένουν ακόμη ανασφάλιστοι.

Ο προ-χριστουγεννιάτικος μποναμάς της επιστροφής των 250 ευρώ που πλήρωσαν με το παράβολο, έγινε γνωστός από την ΑΑΔΕ με μια λιτή αλλά κατατοπιστική ανακοίνωση.

Πώς θα πάρουν πίσω τα 250 ευρώ που έδωσαν;

Η ΑΑΔΕ ενημέρωσε: «κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με την επιστροφή των ποσών των ηλεκτρονικών παραβόλων για τα ανασφάλιστα οχήματα, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, αυτά τα ποσά είναι ήδη διαθέσιμα στις ΔΟΥ».

Τι πρέπει να κάνουν;

Να πάνε στη ΔΟΥ της περιοχής τους όπου κάνουν φορολογική δήλωση και βρίσκεται ο φάκελος του αυτοκινήτου τους ή της μοτοσικλέτας τους και να κάνουν αίτηση ζητώντας την επιστροφή του ποσού των 250 ευρώ που είναι το παράβολο που έδωσαν το καλοκαίρι, για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Προσοχή όμως. Αν ο δικαιούχος έχει οποιαδήποτε οφειλή το ποσό των 250 ευρώ θα συμψηφισθεί αυτόματα.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι θα πάρει τη διαφορά.

Για παράδειγμα αν ο δικαιούχος οφείλει 150 ευρώ, τότε ο συμψηφισμός για αυτόν σημαίνει ότι θα πληρωθεί η οφειλή του και θα τους επιστραφεί η διαφορά των 100 ευρώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top