Εισπρακτική αναλαμβάνει οφειλές της ΔΕΗ - Ανήκει σε ξάδελφο του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Τι λένε κύκλοι του ΥΠΟΙΚ για τη συγγένεια- Νέα ενημέρωση 11:25

Εισπρακτική αναλαμβάνει οφειλές της ΔΕΗ

Στο κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ, που μετρούν συνολικά χρέη πάνω από 2,4 δις ευρώ, θα «μπει» κοινοπραξία εταιριών, δηλαδή εισπρακτικές εταιρίες. Επικεφαλής αυτών θα είναι η Qualco UK του Ορέστη Τσακαλώτου, ξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Επίσης θα συμμετέχει η αμερικανική FINACITY  CORPORATION και για να γίνουν όλα αυτά σαφώς θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως το ΔΣ της ΔΕΗ και στη συνέχεια να αποφασιστεί ποιο ρόλο θα αναλάβει η κάθε εταιρία.

Οι αμοιβές

Η κοινοπραξία FINACITY  CORPORATION  αναδείχθηκε νικήτρια στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό για "εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης της ΔΕΗ Α.Ε" στην αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που είχε προκηρύξει η Επιχείρηση τον περασμένο Μάιο.

Όπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού, η αμοιβή της κοινοπραξίας για την «ανάληψη διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών (5η φάση) θα κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος των ποσών που θα φέρνει στα ταμεία της ΔΕΗ. Για τις πρώτες τέσσερις φάσεις το ποσό είναι «κλειδωμένο» και ορίζεται στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Οι εταιρείες είσπραξης θα δουλεύουν με ποσοστά 8%, 10% και 12%. Ειδικότερα, στην 5η φάση προβλέπεται ποσοστό 8%, αν για παράδειγμα γίνει είσπραξη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, τότε η εταιρία θα εισπράξει 8 εκατ. ευρώ.

Στην περίπτωση που εισπράξει οφειλές 10 εκατομμυρίων ευρώ από πελάτες με χρέη έως 2.000 ευρώ, τότε το ποσό της αμοιβής ορίζεται σε 12%, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ.

Αν ανακτήσει απλήρωτους λογαριασμούς 14 εκατ. ευρώ από πελάτες με χρέη άνω των 2.000 ευρώ, το ποσοστό της αμοιβής ανέρχεται στο 10%, δηλαδή 1,4 εκατ. ευρώ.

Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολιάζουν σχετικά με το δημοσίευμα και τη συγγένεια του υπουργού με τον επικεφαλής της Qualco UK του Ορέστη Τσακαλώτου: «σήμερα ανακαλύφθηκε και η "οικογενειακή ευθύνη" για να συνεχιστεί το σίριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο "ξάδελφος" δουλεύει σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός. Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές – πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις» και προσθέτουν:

«Αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα...) αλλά πνευματικό και ουσιαστικό. Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ! Απεταξάμην...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top