Δύο μήνες παράταση στις αναδρομικές εισφορές για τις «γραβάτες»

Αδυναμία πληρωμής δηλώνουν δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και αγρότες εξαιτίας των υπέρογκων επιβαρύνσεων

Τις αναδρομικές εισφορές του 2016, που ξεκινούν από 535 ευρώ και φτάνουν έως και 3.200 ευρώ, καλούνται να πληρώσουν περίπου 900.000 δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και αγρότες. Και αυτές οι εισφορές βέβαια θα πρέπει να πληρωθούν μαζί με τις τρέχουσες!

 «Καλούνται οι μηχανικοί να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές που είναι 27% επί των εισοδημάτων αλλά και τις παλιότερες που έχουν συσσωρευτεί. Αυτό το ποσό καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το πληρώσει πάνω από το 80% των μηχανικών που είναι ανασφάλιστοι» δηλώνει στο Star ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΕΦΚΑ οι εισφορές θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα δοθεί παράταση. «Θα πάνε οι παλιές οφειλές από το 2018. Αυτό θέλω να κάνω και πιστεύω θα το οργανώσουμε. Έχω δώσει την κατεύθυνση να μεταφερθεί στο 2018»  τόνισε στον Real Fm ο κ. Πετρόπουλος.  

Οι αναδρομικές εισφορές που θα πρέπει να πληρωθούν είναι του  έτους 2016 για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Νομικών,  β’ εξαμήνου 2016  για τους ασφαλισμένους μηχανικoύς και γιατρούς και β΄εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του  ΟΓΑ.

Για παράδειγμα:  Μηχανικός στην 3η κατηγορία εισφορών πρέπει να πληρώσει 3.200 ευρώ αναδρομική εισφορά β' εξαμήνου 2016, αλλά και την τρέχουσα εισφορά του για το 2017, δηλαδή 167,95 ευρώ ανά μήνα. Συνολικά όμως σε ένα μήνα πρέπει πληρώσει  3.367,95 ευρώ!

 «Την  ίδια στιγμή δεν μας έχουν στείλει τα ειδοποιητήρια,  οι εισφορές για επικουρική και εφάπαξ δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα και περιμένουμε» δηλώνει στο Star η  δικηγόρος  Αντριάννα Ζαχαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι εισφορές για επικουρική και εφάπαξ δε θα σταλούν ούτε τον Οκτώβριο, αλλά πάνε για Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top