Η αύξηση των αφίξεων στον τουρισμό δεν έχει αντίκρισμα στα ταμεία

Ακόμα και το τοστ στην… μέση κόβουν οι Έλληνες επισκέπτες γιατί δεν βγαίνουν!

Η αύξηση των αφίξεων στον τουρισμό δεν αντικατοπτρίζεται και στα ταμεία. Οι εισπράξεις εμφανώς μειωμένες,  ο κόσμος συγκρατημένος, ενώ οι Έλληνες κυρίως κόβουν έξοδα απ’ όπου μπορούν.

Οι  τρεις φοιτήτριες που κάνουν τις διακοπές τους και μιλούν στην κάμερα του Star,  δηλώνουν  ότι προσπαθούν να το συνδυάσουν τα πάντα για να ξοδέψουν λιγότερο. Δεν περισσεύουν άλλωστε ...

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ειναι ενδεικτικά της εικόνας που επικρατεί. Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου οι αφίξεις μπορεί να παρουσίασαν άνοδο 2,4%,  αλλά οι εισπράξεις μόλις 0,9%, ενώ την στασιμότητα στις εισπράξεις επιβεβαιώνουν και οι καταστηματάρχες που μιλούν στο Star.  

Άλλωστε,  τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι φέτος ένας στους δυο Έλληνες δηλαδή το 53,6% δεν αντέχει το κόστος ούτε για μια εβδομάδα διακοπών, απο 51% το 2011,  όταν το ποσοστό αυτό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει το 33%.

‘Όπως δηλώνει ιδιοκτήτης beach bar, «ακόμα και το τοστ θα δείτε φέτος ότι το κόβουν στη μέση κυρίως οι Έλληνες επισκέπτες»!  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top