Το σπίτι των ονείρων σας σε τιμή ευκαιρίας: Σε πλειστηριασμό 5.000 πολυτελή ακίνητα!

Από τον Σεπτέμβριο θα βγουν στο σφυρί – Σε Αθήνα, Κυκλάδες αλλά και Κρήτη

Το σπίτι των ονείρων σας σε τιμή ευκαιρίας: Σε πλειστηριασμό 5.000 πολυτελή ακίνητα!

Πέντε χιλιάδες ακίνητα-φιλέτα θα βγάλουν στον πλειστηριασμό οι τράπεζες ως το τέλος του 2017 από το πρώτο πακέτο των 10.000 πολυτελών ακινήτων που έχουν σε προτεραιότητα και σε αναμονή από τον Νοέμβριο του 2016, ενώ άμεσα ξεκινά ένα μπαράζ καταγγελιών «κόκκινων» δανείων, τόσο ιδιωτών όσο και επιχειρηματιών.

Οι τράπεζες έχουν επιλέξει τα πρώτα 5.000 ακίνητα, τα οποία είναι πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη, αλλά και εμπορικά ακίνητα-φιλέτα στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Πρόκειται για περιουσίες που, σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, ανήκουν σε ιδιώτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη οικονομική ευμάρεια ωστόσο κατ’ επιλογή (δηλαδή, είναι στρατηγικά κακοπληρωτές) δεν πληρώνουν τα δάνειά τους έως και 5 χρόνια πίσω. 

Σύμφωνα με τους τραπεζίτες οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν είναι λίγοι, αντίθετα πρόκειται για μία κρίσιμη κατηγορία, καθώς αποτελούν το 25% του συνόλου των δανειοληπτών, ήτοι 250.000.

Δεν πληρώνουν τα δάνειά τους από 3 έως και 5 χρόνια και δεν ανταποκρίνονται στις οχλήσεις των τραπεζών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματία ο οποίος απασχόλησε την επικαιρότητα εξαιτίας της μη εξυπηρέτησης των υπέρογκων χρεών του, ωστόσο ο βίος του δεν ήταν λιτός και ήδη ορισμένα από τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του (ακίνητα, αλλά και κινητά) κατασχέθηκαν από τις πιστώτριες τράπεζες και αναμένεται να βγουν τους επόμενους μήνες σε πλειστηριασμό.

Η μεγάλη «σφαγή» αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι έτοιμη και η πλατφόρμα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι θα διενεργούνται 3 ημέρες την εβδομάδα, άρα το φαινόμενο των πλειστηριασμών θα αποκτήσει μαζική διάσταση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top