Το τεφτέρι ζει και βασιλεύει - Δραματική πτώση στην κατανάλωση και τον Μάρτιο

Μαχαίρι ακόμα και στα απαραίτητα στα ψώνια

Μαχαίρι και στα απαραίτητα βάζουν οι καταναλωτές στις αγορές τους.   Όταν κάποιοι μιλάνε  για ανάπτυξη,  η ύφεση δείχνει τα δόντια της το πρώτο τρίμηνο του χρόνου ακόμα και στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Star   σε φούρνο, δείχνουν  πελάτη  που  ζητά από την αρτοποιό μισή φρατζόλα αλλά και να…   την γράψει στο τεφτέρι.

Όπως δηλώνουν στο ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου καταναλωτές και καταστηματάρχες,  πρόκειται για εικόνες της καθημερινότητας πλέον στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων.

Το τεφτέρι ζει και βασιλεύει,  η κατανάλωση βυθίζεται και η ανάκαμψη θυμίζει όνειρο θερινής νυκτός,  αν και βρισκόμαστε ακόμα στην άνοιξη .

Πολίτες και έμποροι και έμποροι  δηλώνουν ότι ακόμα και για να βρεθεί ένα είδος πέντε λεπτά φθηνότερα, γίνεται  αγώνας δρόμου. .

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τον Ιανουάριο οι πωλήσεις στα σούπερ-μάρκετ μειώθηκαν κατά 10%, με κάποια ανάκαμψη τον Φεβρουάριο λόγω των πωλήσεων της Καθοράς Δευτέρας, ενώ  η αρχή Μαρτίου βρίσκει τον τζίρο να βουτά κατά 15%!

Θύματα της κρίσης και  οι συνταξιούχοι . «Μισό ψωμί για μένα και τον σύζυγο και για αύριο.  Που να πάμε για παραπάνω; Θα κόψω απο τα φάρμακα» δηλώνει στην κάμερα του Star μία συνταξιούχος.  

Στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά,  κανείς δεν πανηγυρίζει πάντως για την ανάκαμψη που κάποιοι την βλέπουν να έρχεται…  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top