Εργασιακός μεσαίωνας για τους νέους 18 -25 ετών! Τουλάχιστον 600.000 άτομα αμείβονται με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα

Γεγονός που καθιστά μεγάλο το πρόβλημα επιβίωσης...

Μισθοί πείνας σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, δηλαδή από 18 έως 25 ετών επικρατούν στην αγορά. Τουλάχιστον 600.000 άτομα αμείβονται με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, γεγονός που καθιστά μεγάλο το πρόβλημα επιβίωσης.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά full time αυτή την περίοδο» περιγράφει η Κατερίνια Βίλιου, ιδιωτική υπάλληλος.

Πόσοι δεν βρίσκονται άραγε στη θέση της κας Κατερίνας Βίλιου, νέοι άνθρωποι που με δυσκολία βρήκαν μια δουλειά και αυτοί φυσικά με μισθούς πείνας που κάθε άλλο παρά εξασφαλίζουν μια άνετη διαβίωση;

Περίπου 600.000 εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι αμείβονται αυτή τη στιγμή με μισθό που ούτε καν δεν φτάνει τα 400 ευρώ, ενώ αυτό είναι το οξύμωρο ο αριθμός των εργαζόμενων με καθεστώς μερικής απασχόλησης αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 10,69%!

Πτυχιούχοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα όνειρα τους για να εξασφαλίσουν μια δουλειά προκειμένου αν επιβιώσουν...

Προσέξτε μέσα από τα μάτια μιας ιδιοκτήτριας κομμωτηρίου πως διαμορφώνεται πλέον η αγορά εργασίας:  «Έρχονται και ζητάνε δουλειά όσο όσο χωρίς κανένα όρο χωρίς να προβάλλουν κανένα αίτημα».

Το μέσο ημερομίσθιο το μεροκάματο δηλαδή μειώνεται κάθε μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα μήνα μειώθηκε κατά 1,04% .

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top