Πέφτουν επιδοτήσεις ύψους 170 εκατ. ευρώ σε ΚΡΕΑΣ, ΤΥΡΙ, ΓΑΛΑ και ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ!

Τέλη Φεβρουαρίου οι προκηρύξεις

Πέφτουν επιδοτήσεις ύψους 170 εκατ. ευρώ σε ΚΡΕΑΣ, ΤΥΡΙ, ΓΑΛΑ και ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ!

Nέο «πακέτο» επιδοτήσεων ύψους 170 εκατ. ευρώ για παραγωγούς και μικρές αγροτικές επιχειρήσεις έρχεται μέσω δύο προκηρύξεων που θα δημοσιευθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. 

Μέσω του νέου «πακέτου» μπορούν να ενισχυθούν σε ποσοστά που φθάνουν έως και 75% όσοι θέλουν να μεταποιούν και να εμπορεύονται βασικά αγροτικά προϊόντα όπως κρέας, γάλα, τυρί, αβγά, δημητριακά κ.ά.

Παράλληλα, για πρώτη φορά παρέχονται διευρυμένες δυνατότητες ως προς την επιλεξιμότητα επενδύσεων σε κλάδους με τελικό προϊόν μη γεωργικό, όπως η ζυθοποιία, η αλευροποιία, τα αιθέρια έλαια, η κοσμετολογία, η παραγωγή αποσταγμάτων κ.ά.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων, καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή.

Η στήριξη παρέχεται κυρίως στις πολύ μικρές και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις, μέχρι ενός ορίου προϋπολογισμού επενδύσεων, εφόσον η ενίσχυση έχει χαρακτήρα κινήτρου.

Δικαιούχοι ενίσχυσης είναι οι ατομικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, προσωπικές εταιρείες του εμπορικού νόμου, αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις κάθε βαθμίδας, συνεταιριστικές επιχειρήσεις, δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας).

Τα ποσοστά ενίσχυσης διαφέρουν ανά γεωγραφική περιοχή και μπορούν να φτάσουν έως 75% στα μικρά νησιά του Αιγαίου πλην Κρήτης και Εύβοιας και έως 50% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top