Εξαπάτηση με το 9,22%! Κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια τους όσους έχουν μπλοκάκια

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν έχει αναδρομικότητα - Πρώτη ανάρτηση 13:06

Η μειωμένη εισφορά 9,22% για τα μπλοκάκια θα τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή που ο εργαζόμενος θα δηλώνει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ότι δεν καλύπτεται από περιοδική δήλωση εργοδότη του, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν έχει αναδρομικότητα, κάτι που σημαίνει ότι για το διάστημα πριν τη δήλωση στον ΕΦΚΑ ο εργαζόμενος θα πρέπει να καταβάλει εισφορές με το παλιό ποσοστό που προβλέπεται για ελεύθερους επαγγελματίες, ήτοι 26,95%.

Με το παλιό εισόδημα θα πληρωθούν δηλαδή οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο μήνα Ιανουάριο, ήτοι με 26,95% στο μέσο όρο του μηνιαίου εισοδήματος του 2015. 

Παράγοντες της ασφάλισης εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να επαναληφθεί και για τις εισφορές του Φεβρουαρίου που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Πετρόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο θα διαρκέσει η ρύθμιση για το 9,22%. 

Θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσον η μείωση θα δρομολογήσει στην επίλυση διαφορών ανάμεσα σε εργαζόμενους που δηλώνονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και τους αντισυμβαλλόμενους εργοδότες.

Ο κ. Πετρόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top