Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Λιτότητα και το 2017!

Ρύθμιση χρέους και χαμηλά πλεονάσματα τα κλειδιά

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Λιτότητα και το 2017!

Την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός του 2017 λειτουργεί υφεσιακά, αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο δίνει έμφαση στη ρύθμιση του χρέους και τα χαμηλά πλεονάσματα.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός του 2017 έχει «βραχυπρόθεσμα υφεσιακές τάσεις», αλλά «η υφεσιακή επίπτωση μπορεί να εξουδετερωθεί με την αλλαγή του οικονομικού κλίματος λόγω ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων».

«Τους επόμενους μήνες θα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα προς τα κάτω και η οριστική "διευθέτηση" του χρέους. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μάλλον συμφωνούν στον στόχο αυτό και έχουν ως σύμμαχο το ΔΝΤ» υπογραμμίζει το Γραφείο στην έκθεση του για τον προϋπολογισμό του 2017 και προσθέτει: «Ο προϋπολογισμός 2017, όπως αποτυπώνεται στην Εισηγητική Έκθεση, έχει βραχυπρόθεσμα υφεσιακές τάσεις, μολονότι η υφεσιακή επίπτωση μπορεί να εξουδετερωθεί με την αλλαγή του οικονομικού κλίματος λόγω ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων».

Όπως εξηγεί, οι προϋποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξης είναι: «Η συνεπής εφαρμογή του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και την πρόοδο στους τομείς της διευθέτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων και δομικών αλλαγών, αναμένεται να οδηγήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία».

Τέλος, η έκθεση υπογραμμίζει ότι ο προϋπολογισμός «υπηρετεί ρητά την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, που αποτελούν διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας», γεγονός που «επιβεβαιώνει τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top