ΠΑΡΑΤΑΣΗ μέχρι τέλη Ιουνίου παίρνει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Το ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

​Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου παίρνει τελικά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν 30 Απριλίου, όμως λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ελήφθη η απόφαση να δοθεί παράταση.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

«Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Τονίζουμε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζουμε από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. Επιδίωξή μας είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα όλη η διαδικασία.

Καλούμε τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα. Τους καλούμε να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Καλούμε τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους. Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top