Αν έχετε 500ευρα θα… ΦΑΚΕΛΩΘΕΙΤΕ! ΔΕΙΤΕ γιατί

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΤτΕ

​Στην πλήρη καταγραφή των στοιχείων όσων ανταλλάσσουν στον γκισέ χαρτονομίσματα των 500ιων ευρώ θα προχωρούν οι τράπεζες, κατόπιν εγκυκλίου της ΤτΕ, που εκφράζει φόβους για ξέπλυμα χρήματος.

Η ΕΚΤ πρόκειται να αποσύρει το χαρτονόμισμα των 500ιων ευρώ, χωρίς πάντως να έχει δημοσιοποιήσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Η σχετική ανακοίνωση από τον Μάριο Ντράγκι έστειλε πολλούς πολίτες στα γκισέ προκειμένου να αλλάξουν τα χαρτονομίσματα που είχαν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι εξ’ αυτών προτίμησαν να «σπάσουν» τα μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα σε μικρότερα των 50 και των 20 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» σήμερα μετά τη μεγάλη φυγή των καταθέσεων, υπολογίζεται πως τα χρήματα που υπάρχουν σε «στρώματα» και θυρίδες, είναι γύρω στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα οι κάτοχοι των 500ευρων δεν πτοήθηκαν από την επιβολή προμήθειας ένα τοις χιλίοις επί του ποσού που ανταλλάχθηκε και πήγαν στις τράπεζες, παρά την παρότρυνση των τραπεζών να τα καταθέσουν στον λογαριασμό που είχαν ήδη, αποφεύγοντας και την καταβολή προμήθειας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top