Μειώσεις και απαλλαγές στα διόδ��α ανακοίνωσε ο Σπίρτζης

Τι ανακοίνωσε παρουσία Τσίπρα- Ο κάτοικοι ποιων Δήμων δεν θα πληρώνουν

Μειώσεις και απαλλαγές στα διόδια ανακοίνωσε ο Σπίρτζης
Σημαντικές μειώσεις ή και απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής διοδίων στον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός» (Αθηνών–Λαμίας), ύστερα από συμφωνία την εταιρεία που κατασκευάζει με σύμβαση παραχώρησης την Ιόνια Οδό και τον Ε 65 ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, κατά την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο υπουργείο του.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την συμφωνία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ:

-Δεν θα καταβάλουν διόδια οι κάτοικοι των Δήμων Ωρωπού, Θηβαιών και Ορχομενού, όταν χρησιμοποιούν τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων για μετακινήσεις εντός του δήμου τους και δεν υπάρχει εναλλακτική διέλευση.
- Δεν θα πληρώνουν διόδια σε όλο το μήκος των δυο οδικών αξόνων τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
- Θα παρέχονται εκπτώσεις στα άτομα που χρησιμοποιούν καθημερινά τα διόδια και τουλάχιστον 5 από τις 40 διελεύσεις το μήνα θα είναι δωρεάν.
- Προχωρά άμεσα η υλοποίηση μελέτης για την εφαρμογή χιλιομετρικού συστήματος χρέωσης.
- Αναβάλλεται για το 2018 η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο που είχε προγραμματισθεί να λειτουργήσουν φέτος και του χρόνου. Οι κάτοικοι των γειτονικών δήμων Αχαρνών , Κηφισιάς και Διονύσου δεν θα πληρώνουν διόδια.
- Οι παραχωρησιούχοι των δυο οδικών αξόνων θα πληρώνουν δημοτικά τέλη μόνο αν οι δήμοι παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες.
- Παρατείνεται κατά 17 μήνες η ολοκλήρωση της κατασκευής της Ιονίας Οδού και κατά 18 μήνες του Ε65, η οποία είχε προσδιορισθεί αρχικά για τα τέλη του 2015, αλλά αποδείχθηκε τεχνικά αδύνατο.
- Οι παραχωρησιούχες εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων θα αποσύρουν τις αγωγές κατά των πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, σε συνεννόηση με την ΕΕ και τις τράπεζες εξετάζεται η ολοκλήρωση του Ε65 (Λαμία-Εγνατία Οδός) με την κατασκευή και του βόρειου και του Νότιου τμήματος που είχαν εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top