Μέχρι το τέλος του χρόνου οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις

Θα υποβληθούν χωρίς πρόστιμο

​Το πώς θα γίνουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις από τους συνταξιούχους και τους γιατρούς για εισοδήματα που έλαβαν αναδρομικά κάνει γνωστό με εγκύκλιο της η ΓΓΔΕ ενώ επίσης κάνει γνωστό ότι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις κατά τόπους εφορίες μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά θα υποβληθούν χωρίς πρόστιμο. Παράλληλα η ΓΓΔΕ αναφέρει ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει τροποποιητική δήλωση επίσης μέχρι το τέλος του 2014 χωρίς να επιβληθεί πρόστιμο.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο για την διαχείριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων από τους παραπάνω διευκρινίζονται ότι :

Μετά από την ηλεκτρονική υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, όλες οι επόμενες τροποποιητικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο έτος, υποβάλλονται υποχρεωτικά μόνο στη Δ.Ο.Υ.

Για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που η αρχική τους έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου, τα δικαιολογητικά που θα προσκομίζει ο φορολογούμενος θα είναι μόνο αυτά που αφορούν το λόγο που επικαλείται για την τροποποίηση της δήλωσής του και όχι όλα τα δικαιολογητικά που αφορούν το σύνολο της δήλωσης.

Για τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από συνταξιούχους με αναδρομικά συντάξεων προηγουμένων ετών, αυτές θα παραλαμβάνονται χωρίς πρόστιμο εντός του οικείου οικονομικού έτους.

Όσον αφορά στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βάσει της ΠΟΛ. 1234/2014 (επίδομα βιβλιοθήκης) αυτές θα υποβάλλονται χωρίς την επιβολή προστίμου ανεξάρτητα από το έτος που αφορούν, εφόσον υποβληθούν μέχρι 31.12.2014.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top