Μετά την Βουλή, Βρυξέλλες: σήμερα το κρίσιμο Eurogroup!

Kρίνεται ο χαρακτήρας και η επέκταση του προγράμματος

Μετά την Βουλή, Βρυξέλλες: σήμερα το κρίσιμο Eurogroup!

​Με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού στις αποσκευές του «πέταξε» τα ξημερώματα ο Γκίκας Χαρδούβελης για Βρυξέλλες, καθώς σήμερα θα διεξαχθεί το κρίσιμο Eurogroup που θα κρίνει τον χαρακτήρα και την επέκταση του προγράμματος για την χώρα μας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η πτήση του υπουργού Οικονομικών ήταν προγραμματισμένη για τις 06:00 το πρωί, ενώ η συνεδρίαση του Eurogroup αρχίζει το μεσημέρι.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιδιώξει την τεχνική παράταση του προγράμματος για λίγες εβδομάδες, κατά ορισμένους για 40 - 60 ημέρες. Από την άλλη, διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως πρόθεση της Γερμανίας και του ΔΝΤ είναι η παράταση κατά 6 μήνες, ώστε να καλύπτονται ενδεχόμενες πολιτικές εξε��ίξεις. Επίσης, στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το αργότερο μέχρι την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου ή τη Δευτέρα, 15 του μήνα.

Θυμίζουμε πως, το βράδυ της Παρασκευής, «έφυγε» το νέο απαντητικό email της Ελλάδας προς την τρόικα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν περιελάμβανε νέα μέτρα, παρά μόνο μια αναλυτικότερη τεκμηρίωση της κοστολόγησης των μέτρων που η Αθήνα έχει ήδη παρουσιάσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top