Επενδύσεις 37,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα την τελευταία διετία

Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών

Επενδύσεις 37,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα την τελευταία διετία
​Συνολικές επενδύσεις 37,6 δισ. ευρώ έχουν καταγραφεί, τη χρονική περίοδο από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει ο πρόεδρός του Νικόλαος Φίλιππας, σε συνέντευξη του στο "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις.

«Ωστόσο, στον αντίποδα, έχουμε πολλά παραδείγματα περιπτώσεων όπως αυτά της αξιοποίησης του Ελληνικού και της Οξυάς, που έχουν αναβληθεί λόγω δικαστικών προσφυγών. Στις αποκρατικοποιήσεις, σίγουρα παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις, ενώ το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, κυρίως λόγω του αυξημένου κινδύνου και της χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας» τονίζει.

Αναφορικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ο κ.Φίλιππας σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις του ΚΕΠΕ κινούνται σε παρόμοια επίπεδα με τις εκτιμήσεις του σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2015 (σύμφωνα με το προσχέδιο ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 εκτιμάται σε 2,9%).

Ειδικότερα, για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015, προβλέπονται ρυθμοί ανάπτυξης 1,85% και 2,07% αντίστοιχα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top