Γ. Βρούτσης: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, ξεμπλοκάρουν 31.250 εφάπαξ

"Mετά την ενοποίηση των 25 ταμείων το σύστημα έχει γίνει βιώσιμο"

Γ. Βρούτσης: Δεν ��α μειωθούν οι συντάξεις, ξεμπλοκάρουν 31.250 εφάπαξ

Διαβεβαιώσεις ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν αλλά θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με ελάχιστες προσαρμογές παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προειδοποιώντας ότι όποιος νομίζει ότι θα εξαγοράσει λίγες ψήφους δίνοντας αυξήσεις στις συντάξεις «είναι βαθιά νυχτωμένος».

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υποστήριξε ότι ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας "δεν αναλαμβάνει τη θέση για να μετατρέψει το ασφαλιστικό ταμείο σε φιλανθρωπικό καθώς κάθε μήνα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η καταβολή των συντάξεων".

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μετά την ενοποίηση των 25 ταμείων το σύστημα έχει γίνει βιώσιμο. «Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα απολαμβάνει ένα από τα πιο σύγχρονα και διαφανή συστήματα επικουρικής σύνταξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως είπε η αρχή της βιωσιμότητας εξασφαλίζει ότι «κανείς δεν θα πληρώσει την επικουρική σύνταξη του άλλου και οι επόμενες γενιές θα λάβουν επικουρική σύνταξη. Είναι διασφαλισμένη στα επόμενα 30 χρόνια η επικουρική σύνταξη. Ο κάθε Έλληνας που καταβάλλει κρατήσεις θα τις πάρει στην επικουρική σύνταξη».

Ο ίδιος ανέφερε ότι έως τέλος του 2014 δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα αναπροσαρμογής, ενώ οι δυνατότητες είναι οριακές. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το ταμείο επικουρικής σύνταξης είναι «ισχυρό πλεονασματικό ταμείο. Έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο».

Ξεμπλοκάρουν 31.250 εφάπαξ

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι έως το τέλος του έτους ξεμπλοκάρουν 31.250 εφάπαξ με τα 420 εκατ. που πάνε στα Ταμεία από το υπουργείο Οικονομικών. Τα εφάπαξ αυτά δεν θα δοθούν με το νέο μαθηματικό τύπο καθώς είναι ληξιπρόθεσμα και θα δοθούν με το παλαιό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top