Σήμερα η τελική απόφαση για το Ελληνικό

Σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ

Σήμερα η τελική απόφαση για το Ελληνικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για την επικύρωση του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό στην Lamda Development. Η εισηγμένη εταιρεία είχε υποβάλει βελτιωμένη προσφορά, ύψους 915 εκατ. ευρώ, για την ανάληψη της 99ετούς παραχώρησης του Ελληνικού, όπως είχε ανακοινώσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης, το 33% του ποσού αυτού θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών. Η εταιρεία κατέθεσε τίμημα σαφώς βελτιωμένο, κατά ποσοστό υψηλότερο του 25% σε σχέση με την αρχική της προσφορά, που υπερβαίνει την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή (American Appraisal).

Επιπλέον του τιμήματος, η εταιρεία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου κόστος ύψους 1,25 δισ. ευρώ, που απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, προχωρούν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς (fairness opinion) της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top