Μας επιστρέφουν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα!

«Προϋπόθεση η επιτυχής προώθηση του προγράμματος» τονίζει ο Σταϊκούρας

Μας επιστρέφουν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα!

Οι ξένοι μας επιστρέφουν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα!

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, «η υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup (26 και 27 Νοεμβρίου 2012) για την επιστροφή των ποσών του προγράμματος αγοράς ελληνικών ομολόγων (SPM), αναμένεται να ξεκινήσει με προϋπόθεση την επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013».

Είχε προηγηθεί ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, στην οποία γινόταν γίνεται μνεία στην απόφαση του Αυστριακού Κοινοβουλίου για την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις κεντρικής τράπεζας της χώρας- τα ποσά θα ανέλθουν σε 61 εκατομμύρια ευρώ το 2013, σε 55 εκατομμύρια το 2014, σε 42 εκατομμύρια το 2015, σε 32 εκατομμύρια το 2016 και σε 25 εκατομμύρια ευρώ το 2017. Συνολικά προβλέπεται επιστροφή στις ελληνικές αρχές 281,2 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2038.

Ο βο��λευτής Ηρακλείου ζητούσε επιπλέον να ενημερωθεί εάν έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και ποιος είναι ο σχεδιασμός καθώς τα κέρδη από τα επιτόκια των διακρατηθέντων ελληνικών ομολόγων είναι αξιοσέβαστα ποσά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top