Η ιστορία της 5χρονης Κλόε: Γεννήθηκε σε πτήση και πέθανε από κακοποίηση

Η είδηση της γέννησής της είχε κάνει τον γύρο του κόσμου

Πριν 9 χρόνια, το 2015, η εικόνα της μικρής Κλόε έκανε τον γύρο του διαδικτύου, καθώς γεννήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από τον Καναδά στη Σιγκαπούρη. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2020, άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από μήνες σκληρής κακοποίησης.

Το άψυχο κορμάκι της βρέθηκε στο κρεβατάκι της στις 15 Μαΐου 2020, λίγες ημέρες μετά τα πέμπτα της γενέθλια. Σύμφωνα με τις αρχές, το παιδί υπέφερε για μέρες από έντονους πόνους λόγω ενός τραυματισμού στην κοιλιά, όμως η μητέρα της δεν την πήγε στο νοσοκομείο, καθώς ήταν γεμάτη μώλωπες.

Η μικρή Κλόε που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου

Η μικρή Κλόε / Φωτογραφία Ontario Superior Court

Ως κακοποιητής της Κλόε κατηγορήθηκε ο πρώην σύντροφος της μητέρας της, Τζάστιν Κάσι Μπερμπούε, ο οποίος και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εγκληματική αμέλεια που προκάλεσε θάνατο, αποτυχία παροχής των απαραίτητων για τη ζωή, επίθεση που προκάλεσε σωματική βλάβη και επίθεση, σύμφωνα με το CBC.

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν είχαν δημοσιευθεί μέχρι την περασμένη εβδομάδα, αφού η CBC και ο «Πολίτης της Οττάβα» εναντιώθηκαν στην απαγόρευση που επέβαλε το δικαστήριο.

Η σύντομη ζωή της Κλόε που κατέληξε σε τραγωδία

Η Κλόε γεννήθηκε την Ημέρα της Μητέρας το 2015, σε μια πτήση από το Κάλγκαρι του Καναδά με προορισμό την Ιαπωνία. 

Η ιδιαίτερη γέννα ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, όπως και οι ιστορίες της μητέρας της Άντα Γκουάν και του πατέρα της, Ουές Μπράνς, με την Γκουάν να ανακοινώνει στους δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος. 

Οι γονείς της Κλόε

Οι γονείς της Κλόε, λίγο μετά τη γέννησή της / Φωτογραφία Facebook

Λίγους μήνες μετά τη γέννηση της Κλόε, το μωρό απομακρύνθηκε από τους γονείς του, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για τους τσακωμούς των γονιών της. Σύντομα, το ζευγάρι χώρισε και σταμάτησαν να έχουν επαφές.

Η Κλόε επέστρεψε στην αγκαλιά της μητέρας της όταν ήταν 3 ετών και τον Φεβρουάριο του 2019 μητέρα και παιδί μετακόμισαν στην Οτάβα για να ζήσουν με τον νέο σύντροφό της.

Όμως ο Μπερμπούε ήταν χειριστικός και κακοποιητικός και απειλούσε την Γκουάν ότι εάν τον έφευγε θα αυτοκτονούσε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Τον Αύγουστο του 2019 γειτόνισσα του ζευγαριού παρατήρησε μελανιές στα χεράκια της Κλόε. Λίγους μήνες αργότερα, τα Χριστούγεννα, η ίδια γειτόνισσα υποστήριξε ότι είδε το παιδί χτυπημένο και μελανιασμένο στο πρόσωπο.

«Απλά δε θέλω να βλέπω το πρόσωπό της γεμάτο μελανιές. Δε θέλω να βγαίνω έξω και να καλύπτω το πρόσωπό της, για να μη φαίνονται οι μελανιές. Κινεί υποψίες», φέρεται να έγραφε η μητέρα σε μήνυμα που είχε στείλει στον σύντροφό της τον Νοέμβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Κλόε απομονώθηκε ακόμα περισσότερο στο σπίτι και οι κακοποιήσεις χειροτέρεψαν.

Ο πατριός της Κλόε κατηγορείται ότι την κακοποίησε μέχρι θανάτου

Ο πατριός της Κλόε που κατηγορείται για τον θάνατό της / Φωτογραφία Ontario Superior Court

Στις 9 Μαΐου, η Κλόε υπέστη ρήξη κύστης, μια ημέρα πριν κλείσει τα 5.

Το παιδί αργοπέθαινε. Στις 15 Μαΐου, ο πατριός της κάλεσε την αστυνομία, όταν τη βρήκε νεκρή στο κρεβατάκι της.

Ένας ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι πέθανε από αμβλύ τραύμα στην ουροδόχο κύστη. Πριν πεθάνει είχε σκληρό στομάχι, έκανε εμετό, δεν μπορούσε να κρατήσει κάτω το φαγητό και λερώθηκε. Ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η οξεία ουραιμία,  μια κατάσταση που προκαλεί έντονο πόνο, ναυτία και έμετο, καθώς τα απόβλητα εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Το κοριτσάκι είχε σε όλο το σωματάκι του μώλωπες και σημάδια κακοποίησης. Ο Μπερμπούε παραδέχτηκε ότι χτύπησε βίαια το κορίτσι, όμως υποστήριξε ότι δεν τη γρονθοκόπησε στην κοιλιά. 

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν εάν η ρήξη προκλήθηκε από γροθιές ή από πτώση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top