Έκθεση State Department για Ελλάδα: Διαφθορά και παρακολουθήσεις  

Απάντηση ΥΠΕΞ: «Καταγράφει καταγγελίες ΜΚΟ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση επισημαίνει προβληματικά σημεία για την χώρα μας, που έχουν να κάνουν με ζητήματα διαφθοράς, παρακολουθήσεων, ελευθερίας των δημοσιογράφων και γυναικοκτονίες, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στη Νέα Υόρκη, Δημήτρηw Σουλτογιάννης. 

Στην έκθεση, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και παρουσίασε στο State Department ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, γίνονται αναφορές σε κάποια αρνητικά για την χώρα μας στοιχεία, όπως για παράδειγμα σε υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων, στις οποίες όμως η ελληνική κυβέρνηση απάντησε γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως σημειώνει. 

Αναφορές επίσης γίνονται σε παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων με το παράνομο σύστημα Predator, ενώ η έκθεση δεν παραβλέπει και την αύξηση των εγκλημάτων μίσους, αλλά και των γυναικοκτονιών στη χώρα μας. 

Πυρά από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα για την έκθεση του State Department
 

Στην απάντησή του το Ελληνικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η έκθεση βασίζονται σε καταγγελίες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ότι σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, υπάρχουν τέτοιες καταγραφές.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην έκθεση του State Department

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην έκθεση του State Department 

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «κάτι πάει πολύ λάθος στην Ελλάδα», ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για «διεθνή διασυρμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top