Αυτοκτόνησε 10χρονος που είχε απομακρυνθεί από τους γονείς του

Βρισκόταν υπό κρατική μέριμνα

Αυτοκτονία 10χρονου - Είχε Απομακρυνθεί Από Τους Γονείς Του

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η αυτοκτονία ενός 10χρονου παιδιού αυτοχθόνων, το οποίο βρισκόταν υπό την προστασία της κυβέρνησης της Δυτικής Αυστραλίας.

Το αγόρι απομακρύνθηκε από την οικογένειά του πριν από περίπου τρία χρόνια και έκτοτε ζούσε με συγγενείς που είχαν εγκριθεί από τις αρχές, σε ένα ακίνητο στο Περθ, όπου και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο 10χρονος βρισκόταν υπό τη φροντίδα του Υπουργείου Κοινοτήτων, το οποίο είχε αφαιρέσει την κηδεμονία από τους γονείς του σε άλλα τρία από τα πέντε αδέρφια του. Οι γονείς το τελευταίο διάστημα προσπαθούσαν να πάρουν πίσω την επιμέλειά τους.

Αυτοκτονία 10χρονου στην Αυστραλία

Ο 10χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρίτσαρντ Μαρλς είπε ότι ήταν μια «τραγική συγκυρία» και υπογράμμισε το χάσμα μεταξύ των Αβορίγινων και του υπόλοιπου πληθυσμού, όσον αφορά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία.

«Σίγουρα έχουμε τεράστιες προκλήσεις στο μέλλον σε σχέση με το μείωση αυτού του χάσματος», τόνισε.

Οι γονείς του 10χρονου αυτόχειρα κατήγγειλαν ότι είχαν περάσει περίπου οκτώ μήνες από την τελευταία φορά που τον είδαν. «Έχουμε ακόμα τα χριστουγεννιάτικα δώρα του, δεν του τα δώσαμε ποτέ», είπε συντετριμμένος ο πατέρας του.

Ο θάνατος ενός παιδιού που βρισκόταν υπό κρατική μέριμνα διερευνάται διεξοδικά.

Οι γονείς του 10χρονου δε θα μπορέσουν να δουν τη σορό του παιδιού τους για τις επόμενες ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top