Γερμανία: Ψευδοεκλογές στη Ρωσία - Ο Σταϊνμάιερ δε θα συγχαρεί τον Πούτιν

Συγχαρητήρια στον Πούτιν από Κιμ Γιονγκ Ουν και Κούβα  

Βλαντίμιρ Πούτιν

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας με ποσοστό άνω του 87% (που θυμίζει τα ποσοστά εκλογής των κομμουνιστικών κομμάτων στο πάλαι ποτέ «ανατολικό μπλοκ»...), υπό τη σκιά καταγγελιών για την εκλογική  διαδικασία, αλλά και της δολοφονίας του ηγέτη της αντιπολίτευση. 

Ρωσία: Συνεργάτες του Ναβάλνι μεταδίδουν εικόνες με διαμαρτυρίες    

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δεν σκοπεύει να συγχαρεί τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του, έκανε γνωστό η εκπρόσωπός του, ενώ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρεται σε «ψευδοεκλογές», το αποτέλεσμα των οποίων δεν εκπλήσσει κανέναν.

«Σήμερα σκέφτομαι τους ανθρώπους στην Ρωσία που αγωνίζονται για την ελευθερία και την δημοκρατία και ζουν σε συνεχή κίνδυνο υπό το καθεστώς του Πούτιν. Δεν ξεχνάμε αυτούς τους γενναίους ανθρώπους», ανέφερε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ μέσω Χ, ενώ η εκπρόσωπός του, Κέρστιν Γκάμελιν, δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι «δεν θα υπάρξει επιστολή (σ.σ. συγχαρητηρίων) προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν και έκανε λόγο για «λεγόμενες προεδρικές εκλογές» στην Ρωσία. 

Ρωσία: Ο Πούτιν επανεξελέγη με 87,97% - «Δεν κατάφεραν να μας φοβίσουν»

Από το γερμανικό  υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνεται μέσω X: «Οι ψευδοεκλογές στην Ρωσία δεν είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, το αποτέλεσμα δεν εκπλήσσει κανέναν. Ο Πούτιν κυβερνά αυταρχικά, βασίζεται στην λογοκρισία, την καταστολή και τη βία. Οι "εκλογές" στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας είναι άκυρες και μια ακόμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

 

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «μεθυσμένος από την εξουσία» και θέλει να «βασιλεύσει αιώνια». Από την  πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας ο Υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για εκλογές που δεν ήταν ούτε «ελεύθερες» ούτε «δίκαιες». Το Υπουργείο Εξωτερικών  των ΗΠΑ καταδίκασε το ότι διεξήχθη ψηφοφορία σε ουκρανικές περιοχές υπό κατοχή της Μόσχας

Συγχαρητήρια από τον Κιμ Γιονγκ Ουν  

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν απέστειλε σήμερα μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, συγχαίροντάς τον για την επανεκλογή του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία- Θα συναντηθεί με τον Πούτιν
 

Τον Πούτιν συνεχάρησαν επίσης οι ηγέτες της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας, της Κούβας και της Βολιβίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top