Μυστήριο με τον θάνατο πληροφοριοδότη στην υπόθεση της Boeing

Είχε αποκαλύψει ελλείψεις στην κατασκευή αεροσκαφών

Boeing: Νεκρός Πρώην Εργαζόμενος Που Είχε Κάνει Αποκαλύψεις

Πρώην υπάλληλος της Boeing που είχε μιλήσει για τα προβλήματα ασφάλειας της εταιρίας, βρέθηκε νεκρός στις ΗΠΑ.

Boeing 737 επέστρεψε στο αεροδρόμιο εξαιτίας ρωγμής σε παράθυρο

Ο Τζον Μπάρνετ, που είχε εργαστεί στην Boeing για 32 χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2017, βρέθηκε νεκρός μέσα στο φορτηγό του στο πάρκινγκ ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προήλθε από «αυτοτραυματισμό», στις 9 Μαρτίου.

Λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του, ο Μπάρνετ είχε καταθέσεις ως μάρτυρας σε δίκη κατά της Boeing, μετά από μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον της.

Η Boeing δήλωσε ότι μετά λύπης της ενημερώθηκε για τον θάνατο του Μπάρνετ, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από την εταιρία το 2017 λόγω ασθένειας.

Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες θανάτου του.

Τι είχε αποκαλύψει ο Μπάρνετ για τις ελλείψεις στην κατασκευή αεροσκαφών

Ο Τζον Μπάρνετ από το 2010 εργάστηκε ως διευθυντής ποιότητας στο εργοστάσιο του North Charleston, κατασκευάζοντας το 787 Dreamliner, ένα αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιείται κυρίως σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

Το 2019, ο Μπάρνετ αποκάλυψε στο BBC ότι οι εργαζόμενοι της Boeing τοποθετούσαν υπό πίεση και σκόπιμα εξαρτήματα κάτω των προτύπων σε αεροσκάφη στη γραμμή παραγωγής. 

Ακόμα, είχε κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα με τα συστήματα οξυγόνου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μία στις τέσσερις μάσκες αναπνοής δε θα λειτουργούσε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον είχε αποκαλύψει ότι είχε ανησυχήσει πως η ώθηση για την κατασκευή νέου αεροσκάφους σήμαινε ότι η διαδικασία συναρμολόγησης ήταν βιαστική, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια. Η εταιρία το αρνήθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top