Γάζα: Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια αποπλέει από την Κύπρο

Aνάσα ελπίδας για τα πεινασμένα παιδιά της Γάζας

Aνάσα ελπίδας για τα πεινασμένα παιδιά της Γάζας.Το πλοίο Open Arms είναι έτοιμο να αποπλεύσει από την Κύπρο μεταφέροντας 200 τόνους τροφίμων, κυρίως ρύζι και αλεύρι ,αλλά και ιατρική βοήθεια στην κατεστραμμένη Γάζα όπου ο πόλεμος συνεχίζεται όπως και το δράμα των αμάχων.

Γάζα: Βομβάρδισαν αμάχους που περίμεναν φαγητό - Πάνω από 100 νεκροί

«Να σας αναφέρω ότι το επόμενο εικοσιτετράωρο θα αποπλεύσει το πλοίο από τη Λάρνακα, δεν μπορώ να πω τη συγκεκριμένη ώρα για λόγους ασφάλειας», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κράτη που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία».

Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη στην περιοχή και προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων.

 

Τα παιδιά στη Γαζα λιμοκτονούν. Πριν από λίγες μέρες η μητέρα του Γιαζάν καθόταν δίπλα του στο κρεβάτι του νοσοκομείου με την ελπίδα οτι θα μπορέσει να ζήσει ο γιος της. Χωρίς την κατάλληλη τροφή, το παιδί δεν τα κατάφερε.

Μέσω Κύπρου η ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Γάζα!

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν πεθανει απο υποσιτισμό και αφυδάτωση. Οι μητέρες δεν μπορούν να θηλάσουν. Τα μωρα γεννιούνται πρόωρα. Μπαίνουν τρία τρία στις λιγοστές θερμοκοιτίδες.

Οι άμαχοι τρέχουν οταν βλέπουν τα αεροπλάνα να ρίχνουν ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως φαίνεται πως κάποια αλεξίπτωτα δεν άνοιξαν. Τα κιβώτια έπεσαν πάνω στον απελπισμένο κόσμο. Πέντε νεκροί και δέκα τραυματίες.

Πριν από λίγες μέρες άμαχοι έγιναν στόχος ισραηλινών πυρών ενω περίμεναν στην ουρά για λίγο αλεύρι.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top