Καναδάς: Μαζική δολοφονία με έξι νεκρούς - Νεκρά τέσσερα παιδιά!

Ο δράστης μπήκε στο σπίτι τους και τους μαχαίρωσε

Καναδάς: Μαζική Δολοφονία Με 6 Νεκρούς - 4 Παιδιά Στα Θύματα

Μακελειό σε σπίτι στην Οτάβα του Καναδά σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Έξι άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, τέσσερα εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Μετανάστες από τη Σρι Λάνκα ήταν τα θύματα του μακελειού που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σε προάστιο της Οτάβας, ανακοίνωσε απόψε η αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας.

Αστυνομικοί έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος γύρω στις 11 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα, 06:00 της Πέμπτης στην Ελλάδα), έπειτα από τηλεφωνήματα γειτόνων. Βρήκαν νεκρούς μια 35χρονη μητέρα, τα τέσσερα παιδιά της – ένα βρέφος δυόμισι μηνών, δύο κοριτσάκια ηλικίας 4 και 2 ετών, και ένα 7χρονο αγοράκι – καθώς και έναν 40χρονο φίλο της οικογένειας. Ο πατέρας διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της καναδικής πρωτεύουσας Μαρκ Σάτκλιφ έκανε λόγο για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα «στην ιστορία της πόλης», σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι προφανώς ένα φρικτό σκηνικό», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Έρικ Σταμπς στο δίκτυο CBC, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση διαπράχθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, «πιθανότατα μαχαίρι».

Ο 19χρονος Φέμπριο Ντε Ζούσα, επίσης από τη Σρι Λάνκα, συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες στον Καναδά. Τον Δεκέμβριο του 2022 ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους σε προάστιο του Τορόντο, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ένας άνδρας είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου 11 ανθρώπους στην επαρχία Σασκάτσουαν. Ο δράστης πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης λίγο μετά τη σύλληψή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top