Φιλιππίνες: Ζωντανό ανασύρθηκε κοριτσάκι 60 ώρες μετά την κατολίσθηση

Στους 68 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

Φιλιππίνες: Ζωντανό Ανασύρθηκε Κοριτσάκι 60 Ώρες Μετά

Ένα μικρό κορίτσι διασώθηκε στις Φιλιππίνες, ενώ βρισκόταν 60 ώρες κάτω από το χώμα λόγω κατολίσθησης, που κόστισε τη ζωή σε 68 άτομα και καταπλάκωσε άλλους περίπου εκατό σε χωριό όπου βρίσκονται μεταλλεία, στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους.

Τα συνεργεία έσκαβαν με γυμνά χέρια και φτυάρια με την ελπίδα να βρουν επιζήσαντες στο χωριό Μασάρα, στο νότιο τμήμα του νησιού Μιντανάο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έντουαρντ Μακαπίλι, υπεύθυνος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο.

Πρόκειται για «θαύμα», τόνισε ο κ. Μακαπίλι, προσθέτοντας πως «δίνει ελπίδα στα σωστικά συνεργεία. Η αντοχή ενός παιδιού είναι γενικά μικρότερη από αυτή την ενηλίκων, κι όμως το παιδί επέζησε», πρόσθεσε.

Βίντεο που εικονίζει μέλος σωστικού συνεργείου που κρατά στα χέρια του το παιδί, που κλαίει και είναι καλυμμένο από λάσπη, μεταφορτώθηκε στο Facebook. «Μπορούμε να δούμε» στο βίντεο πως «το παιδί δεν έχει κανέναν εμφανή τραυματισμό», παρατήρησε ο κ. Μακαπίλι.

Ο πατέρας είδε το παιδί που κατόπιν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας για εξετάσεις, πρόσθεσε.

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από μια κατολίσθηση στις νότιες Φιλιππίνες αυξήθηκε σε 68, έγινε σήμερα γνωστό από την περιφερειακή κυβέρνηση, με τις αρχές να λένε ότι λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στο πόλη Μάκο, στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο και καταπλάκωσε σπίτια και αυτοκίνητα με τα οποία οι υπάλληλοι του χρυσωρυχείου θα έφευγαν.

Διασώστες αναζητούν 51 ακόμη ανθρώπους.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν το Νταβάο ντε Όρο τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις και αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ΗΠΑ, μέσω της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, παρέχουν 1,25 εκατομμύριο δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τις πληγείσες κοινότητες των Φιλιππίνων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της χώρας στη Μανίλα.

Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας πρόσφερε επίσης δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 για την παροχή συσκευασιών τροφίμων στις πληγείσες κοινότητες.

Η κατολίσθηση, που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις, έγινε το βράδυ της Τρίτης, καταστρέφοντας σπίτια και καταπλακώνοντας τρία λεωφορεία και άλλο όχημα, που είχαν πάει για να παραλάβουν εργαζόμενους σε χρυσωρυχείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top