ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση παιδί μετά από πυρά σε εκκλησία- Νεκρή η δράστρια

«Εξουδετερώθηκε» από αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας που βρίσκονταν εκεί

Ένας 50χρονος άνδρας και ένα 5χρονο παιδί τραυματίστηκαν από πυρά μέσα στη γιγάντια εκκλησία του διάσημου πάστορα και televangelist (τηλεοπτικού ιεροκήρυκα) Τζόελ Όστιν, στο Τέξας. Η δράστρια, συνοδευόμενη από παιδί, μπήκε στην εκκλησία και άνοιξε πυρ. Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο και ήταν εκτός υπηρεσίας.

Το 5χρονο παιδί νοσηλεύεται «σε κρίσιμη κατάσταση» σε νοσοκομείο. Ο 50χρονος τραυματίας χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι.

Η εκκλησία αυτή ήταν άλλοτε κλειστό στάδιο. Έχει χωρητικότητα 16.800 θέσεων και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους χώρους λατρείας των ΗΠΑ. Η επίθεση έγινε ανάμεσα σε δυο λειτουργίες, λίγο προτού αρχίσει λειτουργία στα ισπανικά, διευκρίνισε ο 60χρονος πάστορας Όστιν, τα κηρύγματα του οποίου μεταδίδονται απευθείας τηλεοπτικά και παρακολουθούνται από εκατομμύρια πιστούς κάθε εβδομάδα.

Δήλωσε «ανάστατος» για το επεισόδιο. «Δε διανοούμαι τι θα συνέβαινε αν γινόταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των 11:00 (...) Ευχαριστούμε τον Θεό γι’ αυτό», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως προσεύχεται για τα θύματα και τη γυναίκα που διέπραξε την επίθεση. Η εκκλησία του πάστορα Όστιν ιδρύθηκε το 1959. Δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο δόγμα, δηλώνει απολιτική.

Με περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top